Archive

Archive for the ‘Perheet’ Category

Äiti-myytin suojelu oikeuslaitoksessa

tammikuu 22nd, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Äiti-myytin suojelu oikeuslaitoksessa

Äiti-myytti nauttii oikeusjärjestelmä erityistä suojelua. Lasten tapaamis- ja huoltajuusriidoissa äidin asema on erityisen vahva. Jopa niin vahva että äidin ollessa se joka riitelee ja ei jousta, niin oikeus ratkaisee tapaukset pääsääntöisesti äidin toiveiden mukaan. Äidin oikeuksia suojellaan vahvistetusti, jolloin isän ja lasten oikeuksia samalla poljetaan.

Read more…

Perheet

Perhekäsitystä nykyaikaistettava

marraskuu 28th, 2014
Kommentit pois päältä artikkelissa Perhekäsitystä nykyaikaistettava

Perhekäsitystä on muutettava paremmin nykypäivään soveltuvaksi. Perinteinen perhe on kokenut vuosien kuluessa muutoksia, perheet hajoavat, rakennetaan uusia perheitä, joissa on lapsia eri vanhemmista. Perheen määritelmään on hyväksyttävä myös lasten vanhempien uudet puolisot ja jopa heidät lapsensa. Myös lasten isovanhemmat olisi laskettava kuuluvaksi perheeseen.
Read more…

Perheet, Yhteiskunta ja politiikka

Erotilanteissa vuoroviikko olisi lasten kannalta paras

marraskuu 28th, 2014

Olisiko perhelakeja muutettava, niin että äitien suojelemisesta siirryttäisiin lasten etujen ajamiseen. Erotilanteissa isät ja lapset jäävät helposti syrjään ajettaessa äidin etuja, suojellaan äitimyyttiä viimeiseen asti.

Lasten kannalta kaikkein paras tilanne on jos vanhemmat eivät eroaisi, vaan perhe eläisi kokonaisena perheenä, mutta aina niin ei tapahdu. Erotilanteissa lasten asumista ja huoltajuutta ei pitäisi koskaan käsitellä silloin kun välit ovat vielä tulehtuneet ja riitaisat, vaan lopullinen ratkaisu pitäisi tehdä myöhemmin, vaikka vasta vuoden päästä.
Read more…

Perheet, Yhteiskunta ja politiikka