Archive

Archive for the ‘Turvapaikanhakijat’ Category

Turvapaikkajärjestelmän järkeistäminen

elokuu 19th, 2017
Kommentit pois päältä artikkelissa Turvapaikkajärjestelmän järkeistäminen

Rajoja ei pidä laittaa kokonaan kiinni, mutta ei myöskään syytää rahaa hulluna. Tämä on minun ehdotus miten turvapaikkatoiminta pitäisi järjestää. Missään tapauksessa mikään ulkopuolinen taho ei saa hyötyä eikä rikastua yhteiskunnan varoilla. Tässä hallitukselle ja virkamiehille ratkaisuehdotus.
Read more…

Turvapaikanhakijat, Yhteiskunta ja politiikka

Tornion järjestelykeskukseen saapunut tänään hieman alle 300 turvapaikanhakijaa

lokakuu 3rd, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Tornion järjestelykeskukseen saapunut tänään hieman alle 300 turvapaikanhakijaa

Tornion järjestelykeskuksessa saatiin aamupäivän aikana rekisteröityä kaikki eilen saapuneet turvapaikanhakijat. Tänään iltapäivään kello 16:een mennessä oli järjestelykeskukseen saapunut hieman alle 300 turvapaikanhakijaa.

Huomisen päivän aikana odotetaan saapuvaksi yli 500 turvapaikanhakijaa.

Poliisille ilmoitetut kaksi mielenilmausta sujuivat rauhallisesti ja sovitulla tavalla.

Tulli on jatkanut tehostettua tullivalvontaa ja rajavartiolaitos tehostettua ulkomaalaisvalvontaa. Puolustusvoimat tukee edelleen poliisia järjestelykeskukseen liittyvissä tehtävissä.

Turvapaikanhakijat

Lieviä rikoksia paljastui tehostetun valvonnan yhteydessä Torniossa

lokakuu 3rd, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Lieviä rikoksia paljastui tehostetun valvonnan yhteydessä Torniossa

Tulli2aTornion järjestelykeskuksessa rekisteröitiin eilen 340 turvapaikanhakijaa. Perjantaina rekisteröityjen turvapaikanhakijoiden joukossa oli runsaasti lapsiperheitä. Torniosta lähti eilen 8 bussillista turvapaikanhakijoita vastaanottokeskuksiin ympäri Suomea.

Tornioon saapui perjantaina noin 360 turvapaikanhakijaa, lisäksi yön aikana maahan saapui kymmenkunta turvapaikanhakijaa. Tänään lauantaina Tornioon odotetaan saapuvaksi noin 270 turvapaikanhakijaa.
Read more…

Turvapaikanhakijat

Tornion järjestelykeskuksen työskentely on sujuvaa

lokakuu 1st, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Tornion järjestelykeskuksen työskentely on sujuvaa

Tulli2Työskentely Tornion järjestelykeskuksessa on ollut koko päivän ajan sujuvaa. Keskuksessa on iltaan kello 17:ään mennessä rekisteröity noin 270 turvapaikanhakijaa. Järjestelykeskuksessa rekisteröitiin ennen iltapäivää kaikki edellisen päivän ja yön aikana tulleet turvapaikanhakijat ja iltapäivällä odotettiin saapuvaksi lisää turvapaikanhakijoita. Torniosta on tämän päivän aikana lähtenyt neljä bussillista turvapaikanhakijoita vastaanottokeskuksiin ympäri Suomen.
Read more…

Turvapaikanhakijat

Poliisi selvittää turvapaikanhakijaan kohdistuvaa rikosepäilyä Kemijärvellä

lokakuu 1st, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Poliisi selvittää turvapaikanhakijaan kohdistuvaa rikosepäilyä Kemijärvellä

Poliisi sai torstai-iltana hätäkeskuksesta ilmoituksen, jonka mukaan paikkakuntalaista naista olisi lähestynyt ulkomaalainen mies, joka oli käyttäytynyt sopimattomalla tavalla naista kohtaan.
Read more…

Turvapaikanhakijat

Poliisin tehostettu ulkomaalaisvalvonta tavoittanut yli sata laittomasti maassa oleskellutta

lokakuu 1st, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Poliisin tehostettu ulkomaalaisvalvonta tavoittanut yli sata laittomasti maassa oleskellutta

poliisi2Poliisi on runsaan viikon ajan suorittanut tehostettua ulkomaalaisvalvontaa laittomasti maahan tulevien ulkomaalaisten tavoittamiseksi sekä laittoman maahantulon hallintaan saamiseksi.
Read more…

Turvapaikanhakijat

Yön aikana Tornioon saapui 50 turvapaikanhakijaa

lokakuu 1st, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Yön aikana Tornioon saapui 50 turvapaikanhakijaa

Viime yön aikana Suomeen saapui 15 henkilöä, jotka ilmeisesti olivat aikeissa hakea turvapaikkaa Suomesta, mutta jotka palasivat välittömästi Ruotsin puolelle. He kuitenkin palasivat takaisin Suomeen yön aikana ja heidät toimitettiin Tornion järjestelykeskukseen. Poliisi arvelee, että liikehdintä saattaa liittyä siihen, että Maahanmuuttovirasto ilmoitti eilen jäädyttävänsä Irakilaisten ja Somalialaisten turvapaikkapäätösten tekemisen. Päätöksen taustalla on Irakin ja Somalian turvallisuusarvion päivittäminen sekä EU-käytäntöjen ja palautusmahdollisuuksien kartoittaminen. Selvitystyö valmistuu Maahanmuuttoviraston mukaan parin viikon sisällä.
Read more…

Turvapaikanhakijat

3000 rekisteröidyn turvapaikanhakijan raja ylittyi Tornion järjestelykeskuksessa tänään

syyskuu 30th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa 3000 rekisteröidyn turvapaikanhakijan raja ylittyi Tornion järjestelykeskuksessa tänään

Jkeskus2Tornion järjestelykeskus avattiin viime viikon tiistaina ja siellä on sen avaamisesta lähtien rekisteröity jo yli 3000 turvapaikanhakijaa. Päivän aikana Tornioon on tullut 400 uutta turvapaikanhakijaa ja alkuiltapäivään mennessä turvapaikanhakijaksi oli rekisteröity 200 henkilöä. Päivän aikana maahan on tullut eiliseen tapaan erityisen paljon turvapaikkaa hakevia perheitä. Huomiseksi poliisi odottaa noin 350 turvapaikanhakijaa.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen vieraili päivällä järjestelykeskuksessa ja oli tyytyväinen näkemäänsä. Kolehmainen keskusteli keskuksessa niin turvapaikanhakijoiden, viranomaisten kuin järjestöjen edustajien kanssa. Poliisiylijohtaja kiitti kaikkia järjestelykeskuksen yhteydessä toimivia vastuun kantamisesta ja venymisestä.

– Tilanne on hallinnassa, Kolehmainen totesi.

Tulli on tehostetun valvontansa yhteydessä paljastanut muuta rikollisuutta, muun muassa raskaan liikenteen valvonnan yhteydessä on paljastunut vakavia puutteita erittäin raskaiden kuormien sitomisessa. Lisäksi tulli tavoitti poliisin etsintäkuuluttaman henkilön. Rajavartiolaitos ja puolustusvoimat ovat edelleen tukeneet poliisia tehtävässään.

Turvapaikanhakijat

Turvapaikanhakija viettää Tornion järjestelykeskuksessa keskimäärin alle vuorokauden

syyskuu 29th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Turvapaikanhakija viettää Tornion järjestelykeskuksessa keskimäärin alle vuorokauden

Tornioon on saapunut tiistaihin kello 17 mennessä 340 turvapaikanhakijaa. Ennen tiistaina saapuneiden turvapaikanhakijoiden tuloa oltiin hetken lähellä tilannetta, että miltei kaikki keskuksessa olevat oli joko rekisteröity tai rekisteröintiprosessi oli käynnissä. Tänään on alkuiltaan mennessä rekisteröity yli 200 turvapaikanhakijaa.
Read more…

Turvapaikanhakijat

Järjestelykeskuksen toiminta rutinoitunutta, päivittäinen rekisteröintimäärä kasvoi

syyskuu 29th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Järjestelykeskuksen toiminta rutinoitunutta, päivittäinen rekisteröintimäärä kasvoi

Jkeskus2aMaanantain ja tiistain välisen yön aikana Tornion järjestelykeskukseen ohjattiin 40 turvapaikanhakijaa, jotka ylittivät rajan Ruotsin puolelta Suomeen. Uutena ilmiönä on havaittu, että yksittäisiä pieniä turvapaikanhakijaryhmiä on tullut jopa Tukholmasta saakka taksilla Haaparannan ja Tornion väliselle rajalle.
Read more…

Turvapaikanhakijat