Archive

Archive for marraskuu, 2014

Perhekäsitystä nykyaikaistettava

marraskuu 28th, 2014
Kommentit pois päältä artikkelissa Perhekäsitystä nykyaikaistettava

Perhekäsitystä on muutettava paremmin nykypäivään soveltuvaksi. Perinteinen perhe on kokenut vuosien kuluessa muutoksia, perheet hajoavat, rakennetaan uusia perheitä, joissa on lapsia eri vanhemmista. Perheen määritelmään on hyväksyttävä myös lasten vanhempien uudet puolisot ja jopa heidät lapsensa. Myös lasten isovanhemmat olisi laskettava kuuluvaksi perheeseen.
Read more…

Perheet, Yhteiskunta ja politiikka

Erotilanteissa vuoroviikko olisi lasten kannalta paras

marraskuu 28th, 2014

Olisiko perhelakeja muutettava, niin että äitien suojelemisesta siirryttäisiin lasten etujen ajamiseen. Erotilanteissa isät ja lapset jäävät helposti syrjään ajettaessa äidin etuja, suojellaan äitimyyttiä viimeiseen asti.

Lasten kannalta kaikkein paras tilanne on jos vanhemmat eivät eroaisi, vaan perhe eläisi kokonaisena perheenä, mutta aina niin ei tapahdu. Erotilanteissa lasten asumista ja huoltajuutta ei pitäisi koskaan käsitellä silloin kun välit ovat vielä tulehtuneet ja riitaisat, vaan lopullinen ratkaisu pitäisi tehdä myöhemmin, vaikka vasta vuoden päästä.
Read more…

Perheet, Yhteiskunta ja politiikka

Adoptio-oikeus ei saa olla peruste avioliittolain muuttamiselle

marraskuu 20th, 2014

En ymmärrä miksi sukupuolineutraalia avioliittolakia ajetaan eteenpäin raivolla. Laissa ei oikeastaan ole mitään muuttamisen tarvetta, eikä se lakina ole syrjivä. Muissa perhelaissa olisi paljon enemmän tarvetta muutoksiin. Lasten ja isien oikeuden erotilanteissa, isovanhempien oikeus tapaamisiin ja tasapuolinen adoptio-oikeus ovat paljon tärkeämpiä asioita kuin avioliittolain muuttaminen.

Read more…

Yhteiskunta ja politiikka

Loukkaako nykyinen avioliittolaki tasa-arvoa?

marraskuu 16th, 2014

A-studion juontajan puolueellinen käytös keskustelussa homoavioliitossa kummastutti. Oikea journalisti ei keskustelussa asetu kummankaan puolelle, vaan asettaa molemmat keskusteluun osallistuneet ahtaalle. Juontaja ei saisi tuoda esiin omia mielipiteitään.

Tasa-arvoinen avioliittolaki herättää tunteita ja lakia yritetään runnoa väkisin läpi. Nykyinen lainsäädäntöhän ei syrji ketään, vaan on juridisesti tasapuolinen. Rekisteröity parisuhde tarjoa pareille vastaavan juridisen turvan kuin avioliitto. Ainoa ero on adoptiolainsäädännössä oleva vaatimus avioliitosta. Read more…

Journalismi, Yhteiskunta ja politiikka

Verotuksen uusjako

marraskuu 15th, 2014
Kommentit pois päältä artikkelissa Verotuksen uusjako

verologoYhteiskuntamme elää nykyään kolmessa tasossa; lähimpänä kansalaista on kuntataso, seuraavaksi kansallinen valtiotasoa ja vähiten yksittäistä kansalaista koskeva Eurooppa-taso. Nykyään maksuliikenne tapahtuu alhaalta ylöspäin ja määräyksen annetaan ylhäältä alaspäin. Muutetaan käytäntöä että määräyksien laatija myös hulolehtii rahoituksesta, jolloin määräykset ja rahat liikkuvat ylhäältä alaspäin.

Read more…

Yhteiskunta ja politiikka