Archive

Archive for syyskuu, 2015

3000 rekisteröidyn turvapaikanhakijan raja ylittyi Tornion järjestelykeskuksessa tänään

syyskuu 30th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa 3000 rekisteröidyn turvapaikanhakijan raja ylittyi Tornion järjestelykeskuksessa tänään

Jkeskus2Tornion järjestelykeskus avattiin viime viikon tiistaina ja siellä on sen avaamisesta lähtien rekisteröity jo yli 3000 turvapaikanhakijaa. Päivän aikana Tornioon on tullut 400 uutta turvapaikanhakijaa ja alkuiltapäivään mennessä turvapaikanhakijaksi oli rekisteröity 200 henkilöä. Päivän aikana maahan on tullut eiliseen tapaan erityisen paljon turvapaikkaa hakevia perheitä. Huomiseksi poliisi odottaa noin 350 turvapaikanhakijaa.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen vieraili päivällä järjestelykeskuksessa ja oli tyytyväinen näkemäänsä. Kolehmainen keskusteli keskuksessa niin turvapaikanhakijoiden, viranomaisten kuin järjestöjen edustajien kanssa. Poliisiylijohtaja kiitti kaikkia järjestelykeskuksen yhteydessä toimivia vastuun kantamisesta ja venymisestä.

– Tilanne on hallinnassa, Kolehmainen totesi.

Tulli on tehostetun valvontansa yhteydessä paljastanut muuta rikollisuutta, muun muassa raskaan liikenteen valvonnan yhteydessä on paljastunut vakavia puutteita erittäin raskaiden kuormien sitomisessa. Lisäksi tulli tavoitti poliisin etsintäkuuluttaman henkilön. Rajavartiolaitos ja puolustusvoimat ovat edelleen tukeneet poliisia tehtävässään.

Turvapaikanhakijat

Turvapaikanhakija viettää Tornion järjestelykeskuksessa keskimäärin alle vuorokauden

syyskuu 29th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Turvapaikanhakija viettää Tornion järjestelykeskuksessa keskimäärin alle vuorokauden

Tornioon on saapunut tiistaihin kello 17 mennessä 340 turvapaikanhakijaa. Ennen tiistaina saapuneiden turvapaikanhakijoiden tuloa oltiin hetken lähellä tilannetta, että miltei kaikki keskuksessa olevat oli joko rekisteröity tai rekisteröintiprosessi oli käynnissä. Tänään on alkuiltaan mennessä rekisteröity yli 200 turvapaikanhakijaa.
Read more…

Turvapaikanhakijat

Järjestelykeskuksen toiminta rutinoitunutta, päivittäinen rekisteröintimäärä kasvoi

syyskuu 29th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Järjestelykeskuksen toiminta rutinoitunutta, päivittäinen rekisteröintimäärä kasvoi

Jkeskus2aMaanantain ja tiistain välisen yön aikana Tornion järjestelykeskukseen ohjattiin 40 turvapaikanhakijaa, jotka ylittivät rajan Ruotsin puolelta Suomeen. Uutena ilmiönä on havaittu, että yksittäisiä pieniä turvapaikanhakijaryhmiä on tullut jopa Tukholmasta saakka taksilla Haaparannan ja Tornion väliselle rajalle.
Read more…

Turvapaikanhakijat

Järjestelykeskuksen viikko käynnistyi rauhallisesti

syyskuu 28th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Järjestelykeskuksen viikko käynnistyi rauhallisesti

Tulli2bTornion järjestelykeskuksen toinen toimintaviikko käynnistyi rauhallisesti. Maanantai-iltaan mennessä Tornioon saapui 300 turvapaikanhakijaa ja heidän rekisteröintinsä tapahtui sujuvasti. Saapuneiden joukossa on maanantain aikana ollut useita lapsiperheitä. 300 turvapaikanhakijasta noin 50 ylitti rajan jalkaisin. Poliisi arvioi, että maanantain aikana Tornioon saapuu hieman yli 300 turvapaikanhakijaa.
Read more…

Turvapaikanhakijat

Noin 1800 turvapaikkahakemusta jätetty Järjestelykeskukseen

syyskuu 27th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Noin 1800 turvapaikkahakemusta jätetty Järjestelykeskukseen

Tulli2Tornion Järjestelykeskukseen on jätetty ensimmäisen toimintaviikon aikana tähän mennessä noin 1800 turvapaikkahakemusta. Järjestelykeskus avattiin viime tiistaina (22.9.2015). Suurin osa (yli 1400) hakijoista on irakilaisia. Seuraavat suurimmat ryhmät ovat Afganistanista, Somaliasta ja Syyriasta.

Tänään maahan on tullut Tornion kautta klo 16 mennessä yli 280 turvapaikanhakijaa. Lisäksi kymmenen henkilöä on kääntynyt takaisin Ruotsiin.  Turvapaikanhakijoiden rekisteröinti on sujunut hyvin. Tänä päivänä kello 16 mennessä on rekisteröity noin 160 henkilöä.
Read more…

Turvapaikanhakijat

Liki 380 turvapaikanhakijaa rekisteröitiin lauantaina

syyskuu 27th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Liki 380 turvapaikanhakijaa rekisteröitiin lauantaina

Viimeyönä Tornion järjestelykeskuksessa oli majoitettuna 313 henkilöä. Heidän rekisteröinti tehdään tänään ja he siirtyvät Vastaanottokeskuksiin eri puolille Suomea. Eilisen päivän aikana Järjestelykeskuksessa rekisteröitiin liki 380 turvapaikanhakijaa.

Eilen Tornioon saapui noin 300 uutta turvapaikanhakijaa, jotka ohjattiin järjestelykeskukseen. Tänä päivänä poliisi arvioi hakijoita saapuvan saman verran.

Yö on ollut varsin rauhallinen Torniossa ja länsirajalla. Yön aikana rajan yli tuli 10 turvapaikanhakijaa jalan. Heidät ohjattiin järjestelykeskukseen yöpymään.

Turvapaikanhakijat

Tornioon saapui perjantaina noin 420 turvapaikanhakijaa

syyskuu 26th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Tornioon saapui perjantaina noin 420 turvapaikanhakijaa

Tulli2aTornioon saapui perjantain aikana noin 420 uutta turvapaikanhakijaa. Järjestelykeskuksessa rekisteröitiin perjantaina noin 320 henkilöä. Järjestelykeskuksessa, Putaan urheiluhallissa ja Yritystalossa rekisteröintiä odottaa yhteensä noin 420 henkilöä. Järjestelykeskuksessa on tavoitteena rekisteröidä tänään vähintään saman verran turvapaikanhakijoita kuin eilen.
Read more…

Turvapaikanhakijat

Järjestelykeskuksessa ylittyi 1000 turvapaikkahakemuksen vastaanoton raja

syyskuu 25th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Järjestelykeskuksessa ylittyi 1000 turvapaikkahakemuksen vastaanoton raja

Tulli2Torstain aikana Tornioon saapui noin 500 uutta turvapaikanhakijaa. Järjestelykeskuksessa rekisteröitiin torstaina noin 320 hakijaa, ja samalla ylittyi tuhannen turvapaikkahakemuksen raja. Putaan urheiluhallissa ja Yritystalolla yöpyi torstain ja perjantain välisenä yönä yhteensä noin 400 rekisteröimätöntä turvapaikanhakijaa.
Read more…

Turvapaikanhakijat

Poliisi on saanut turvapaikanhakijoiden maahantulon Pohjois-Suomessa hallintaan

syyskuu 24th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Poliisi on saanut turvapaikanhakijoiden maahantulon Pohjois-Suomessa hallintaan

Jkeskus2Poliisin johdolla tapahtuvalla tehostetulla ulkomaalaisvalvonnalla ja järjestelykeskuksen toiminnalla turvapaikanhakijoiden maahantulo on saatu Pohjois-Suomessa hallintaan. Poliisi ja Rajavartiolaitos ovat tehostaneet ulkomaalaisvalvontaa koko maassa ja turvapaikanhakijat on ohjattu rajan läheisyydestä Tornion järjestelykeskukseen kuluvan viikon tiistaista alkaen. Uusien turvapaikanhakijoiden määrä maan muissa poliisilaitoksissa on selvästi vähentynyt.
Read more…

Turvapaikanhakijat

Tornioon saapui keskiviikkona noin 500 uutta turvapaikanhakijaa

syyskuu 24th, 2015
Kommentit pois päältä artikkelissa Tornioon saapui keskiviikkona noin 500 uutta turvapaikanhakijaa

Jkeskus2a Järjestelykeskuksessa rekisteröitiin keskiviikkona lähes 300 turvapaikanhakijaa. Hakijoita on rekisteröity kahden päivän aikana yhteensä noin 700. Noin 250 henkilöä odottaa rekisteröintiä Putaan urheiluhallissa. Keskiviikon aikana poliisin tietojärjestelmät toimivat tiistaita paremmin ja rekisteröintiprosessi saatiin vietyä kokonaisuudessaan läpi.
Read more…

Turvapaikanhakijat