Home > Mäntyharju > Mäntyharjun uuden päiväkodin rakennustyöt pääsevät käyntiin

Mäntyharjun uuden päiväkodin rakennustyöt pääsevät käyntiin

lokakuu 26th, 2012

pvk_mnthMarkkinaoikeus on antanut keskiviikkona päätöksen väliaikaisesta kiellosta päiväkodin rakennustöiden aloittamiseen. Maarakennus Suutarinen Oy haki väliaikaista kieltoa ja valitti teknisen johtajan hankintapäätöksestä, jossa Maarakennus Suutarisen tarjous suljettiin tarjouskilpailun ulkopuolelle.

Rakennustyöt saadaan käyntiin pari kuukautta myöhässä alkuperäisestä aikataulusta, mutta uusi päiväkoti valmistunee ensi vuoden loppupuolella, mahdollisesti jo ensi vuonna päiväkodin joulujuhla päästään viettämään uusissa tiloissa.

Päiväkotilapsia hoidetaan nykyisin monissa tilapäistiloissa, joita ei ole suunniteltu päiväkotikäyttöön. Vaikka vanhassa päiväkodissa on osa tiloista suljettu ja osa ylipaineistettu, niin se on kuitenkin lasten terveydelle riski. Lisäksi ylipaineistus tuhoaa rakenteet ja on vain väliaikainen ratkaisu.

Itse sain Touhulan vanhempainillassa oireita sisäilman laadusta, jo tunnin oleskelun jälkeen. Tosin olen itse terveyteni hometalossa aikoinaan menettänyt ja oireilen melko herkästi.

Mutta en ymmärtää miten Maarakennus Suutarinen haluaa pitkittää päiväkodin valmistumista, koska kaikkien edun mukaista olisi saada uusi terve rakennus lapsille, rakensi se kuka tahansa. Lasten terveyden pitää ajaa voitontavoittelun edelle.

Mäntyharju

Comments are closed.