Home > Kynäilyt > Tasa-arvoinen avioliittolaki – Suuria tunteita

Tasa-arvoinen avioliittolaki – Suuria tunteita

kesäkuu 27th, 2014

Miksi lakiesitystä kutsutaan tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi, parempi nimitys olisi sukupuolineutraali avioliittolaki. Tasa-arvoon vetoaminen on populistista ja näennäistä, missä on uskovaisten ja perinteisiä arvoja kunnioittavien tasa-arvo?

Miksi samaa sukupuolta olevien liittoa pitää kutsua avioliitoksi? Rekisteröity parisuhde on tosiaan huono nimitys, mutta sen tilalle voisivat itse keksiä paremman, vaikka naimaliitto.

Avioliittoon vihkiminen on perinteisesti kirkon vahvistama naisen ja miehen liitto. Kyseessä on yksi muoto perhemuotoon jossa kaksi ihmistä elää yhdessä, eli ovat naimisissa. Eli kyseessä on liitto jossa ollaan naimisissa, naimaliitto. Naimaliitto voidaan sitten jakaa kirkon vihkimiin eli avioliittoon, rekisteröityyn parisuhteeseen tai avoliittoon kun ei tarvita kenenkään hyväksyntää asialle. Kaikki nämä luokittelisin naimisissa olemiseksi.

Koen että tämä on vain vähemmistöjen kiusantekoa uskovaisia kohtaan, en koskaan ole hyväksynyt kiusantekoa enkä sitä että käytetään vähemmistöasemaa hyväksi saadakseen etua muihin nähden. Vastaus että kirkko on syrjinyt homoja, ei kelpaa syyksi, toisen aikaisempi kiusaaminen ei oikeuta kiusaamaan muita. Samoin kirkossa ei ole kenenkään pakko olla.

Adoptio-oikeutta ei pitäisi sitoa ollenkaan avioliittolakiin, vaan poistaa vaatimus avioliitosta ja muuttaa se muotoon jossa adoptiolapsen vanhempien vaatimuksia tiukennetaan. Minusta lapsella pitää olla lähtökohtainen oikeus molempia sukupuolta edustaviin vanhempiin.

Pelkään tosiaan että vähemmistöstatusta tultaisiin käyttämään hyväksi ja vedottaisiin siihen etua saadakseen. Tällöin lapsen etu jää toissijaiseksi ja vähemmistöjen nousee edelle, tämä ei ole tasa-arvoista.

En ole keneltäkään kuullut oikeasti pätevää syytä miksi avioliittolakia pitäisi muuttaa ja miksi samaa sukupuolta olevien liittoa pitää kutsua avioliitoksi. Tärkeämpää olisi kehittää kaikkien perheiden tasa-arvoa, kiinnittäen huomiota lasten oikeuksiin sekä myös isien oikeuksiin.

Kynäilyt

Comments are closed.