Home > Journalismi, Yhteiskunta ja politiikka > Loukkaako nykyinen avioliittolaki tasa-arvoa?

Loukkaako nykyinen avioliittolaki tasa-arvoa?

marraskuu 16th, 2014

A-studion juontajan puolueellinen käytös keskustelussa homoavioliitossa kummastutti. Oikea journalisti ei keskustelussa asetu kummankaan puolelle, vaan asettaa molemmat keskusteluun osallistuneet ahtaalle. Juontaja ei saisi tuoda esiin omia mielipiteitään.

Tasa-arvoinen avioliittolaki herättää tunteita ja lakia yritetään runnoa väkisin läpi. Nykyinen lainsäädäntöhän ei syrji ketään, vaan on juridisesti tasapuolinen. Rekisteröity parisuhde tarjoa pareille vastaavan juridisen turvan kuin avioliitto. Ainoa ero on adoptiolainsäädännössä oleva vaatimus avioliitosta.

Vetoaminen adoptio-oikeuteen on mielestäni väärä peruste. Adoptiossa pitää olla kyse lapsen oikeudesta, ei vanhempien. Nykyään yksinäinenkin ihminen saa adoptoida lapsen, joten siinä on mahdollisuus adoptioon. Myöskään avoparit eivät ole oikeutettu yhteiseen adoptioon.

Vaarana on että homoparit käyttävät hyväkseen väittämää syrjimisestä, jos heille ei myönnetä oikeutta adoptiolasta. Valitettavasti vähemmistöt ovat räikeästi käyttäneet hyväkseen väittämiä syrjimisestä omaksi hyödykseen.

Minusta pitäisi tuoda esiin väittämiä, miksi nykyinen laki ei takaa samoja oikeuksia kaikille.

Journalismi, Yhteiskunta ja politiikka

 1. Veijo P
  | #1

  ”Rekisteröity parisuhde tarjoa pareille vastaavan juridisen turvan kuin avioliitto.”

  Ei tarjoa. Toimittaja voisi itse jättää asettumatta toisellepuolelle ja käsitellä asiaa neutraalisesti.

  Adoptio on aina asettanut ihmisiä eri asemaan, ja he joilla on rahaa on hoitanut asian ulkomailla, jossa kriteerit adoptioon on ollut löysempi.

  Adoptiossa asetetaan henkilöt jonoon ja priorisoidaan heidät kykyjen mukaan.

  Eikä kyse ole adoptio-oikeudesta, kuin vastustajille, jotka käyttävät sitä syynä tasa-arvoisen avioliittolain estämiseen. Itsekin tekstissäsi kerrot että yksinäinen ihminen voi adoptoida lapsen, vaikka edellisessä kappaleessa väitit että adoptio-oikeus vaatii avioliiton.

  Vaikka olisikin vaarana sitä sun tätä, niin kun kyse on lapsen edusta, niin kerro miten lapsen etu vaarantuu homopariskunnassa, jos virkamieskoneisto on parin lapsen hyväksi havainnut? Adoptiohan on se varmin tapa estää ettei sopimaton pari saa lasta, ellei hae sitä ulkomailta. Kyllä aikuinen tietää miten pääsee vanhemmaksi, vaikka sukupuolisuuntautuneisuus ei suvunjatkamiseen sopisi.

  Kysehän on siitä että kaikki ihmiset eivät ole sinuja itsensä kanssa ja nuoruudessa koetut tunnemyrskyt hormoonien hyppiessä ovat jättäneet merkkinsä. Eikä se erilaisuuden hyväksyminenkään ole niitä ominaisuuksia, joita olisi saanut hankittua.

  Elämä olisi helpompaa, kun laajentaisi katsantokantaa ja antaisi muiden olla erilaisia. Ei tarvitsisi itseäänkään hävetä ja piiloitella muka poikkeavia omianaisuuksia. Ruskeat silmät ovat ok ja niin on kolmas nännikin, jos sellainen sattuu olemaan.

  Kyllä nykyinen avioliittolaki loukkaa tasa-arvoa.

Comments are closed.