Home > Yhteiskunta ja politiikka > Adoptio-oikeus ei saa olla peruste avioliittolain muuttamiselle

Adoptio-oikeus ei saa olla peruste avioliittolain muuttamiselle

marraskuu 20th, 2014

En ymmärrä miksi sukupuolineutraalia avioliittolakia ajetaan eteenpäin raivolla. Laissa ei oikeastaan ole mitään muuttamisen tarvetta, eikä se lakina ole syrjivä. Muissa perhelaissa olisi paljon enemmän tarvetta muutoksiin. Lasten ja isien oikeuden erotilanteissa, isovanhempien oikeus tapaamisiin ja tasapuolinen adoptio-oikeus ovat paljon tärkeämpiä asioita kuin avioliittolain muuttaminen.

Avioliittolain muutosta perustellaan että se toisi samaa sukupuolta olevat parit adoptio-oikeuden pariin. Se ei ole mikään syy muuttaa avioliittolakia. Adoptiolakia on kyllä syytä muuttaa, tärkeimpänä että sieltä poistetaan vaatimus avioliitosta. Samoin myös rajoitukset ikään, varallisuuteen tai jopa sairauksiin pitäisi poistaa.

Adoptiolaissa pitää lähteä täysin lasten edusta, avioliitto ei takaa lapselle yhtään parempia vanhempia kuin avoparit tai rekisteröidyssä parisuhteessa olevat vanhemmat. Samoin tulot ja varallisuus ei takaa lapselle hyvää lapsuutta, koska köyhällä voi olla paljon enemmän aikaa lapselle.

Perusteet vanhemmuudelle pitää ratkaista joka kerta tapauskohtaisesti, tietenkin on parempi että vanhemmat ovat pitkään avioliitossa eläneet mies ja nainen, kuin avoliitossa elävät juuri tavanneet tai samaa sukupuolta olevat. Samoin hyvin toimeentulevalla on taloudellisesti paremmat mahdollisuudet kuin köyhällä. Mutta jokainen tapaus pitää käsitellä kokonaisuutena ilman mitään ennakkovaatimuksia.

Yhteiskunta ja politiikka

 1. Jamppa
  | #1

  ”Laissa ei oikeastaan ole mitään muuttamisen tarvetta, eikä se lakina ole syrjivä.” Et perustele mielipidettäsi millään tavalla, joten mielipiteelläsi ei ole mitään merkitystä.

  ”Avioliittolain muutosta perustellaan että se toisi samaa sukupuolta olevat parit adoptio-oikeuden pariin. Se ei ole mikään syy muuttaa avioliittolakia. Adoptiolakia on kyllä syytä muuttaa, tärkeimpänä että sieltä poistetaan vaatimus avioliitosta.”

  Jos vaivautuisit tutustumaan kansalaisaloitteen lakiesitykseen, huomaisit ettei tuo ole ainoa perustelu. Lisäksi sekoilet kirjoittamalla, että adoptiolaissa olisi vaatimus avioliitossa. Nythän vaikka sinkkunainen voi hakea adoptiota ja saada adoptiolapsen, ihan nykyisen lain mukaan.

  Kolmannessa kappaleessasi sekoilet yhä enemmän adoption suhteen. Tutustu asoihin ennen kuin kirjoitat niistä tai muodostat asioista mielipiteitä.

  ”tietenkin on parempi että vanhemmat ovat pitkään avioliitossa eläneet mies ja nainen, kuin avoliitossa elävät juuri tavanneet tai samaa sukupuolta olevat.” Tietenkin, mutta et taaskaan perustele mielipidettäsi millään tavalla, joten mielipiteelläsi ei ole mitään merkitystä.

  Et taida olla oikea toimittaja, ethän?

 2. admin
  | #2

  Avioliittolaki ei takaa mitään sellaista mitä ei tarjoa rekisteröity parisuhde. Joten en näe mitään syrjivää nykyisessä laissa. Adoptiolaissa on pareille vaatimuksena avioliitto, minusta juuri vaatimus avioliitosta voidaan poistaa adoptiolaissa ja käsitellä kaikki tapaukset yksilöllisesti. Lapselle yritetään löytää mahdollisimman hyvät vanhemmat, mutta koskaan ei saisi yksi kriteeri sulkea pois adoptiovanhemmuutta, homopari voi olla parempi kuin hetetopari, köyhä voi olla parempi kuin rikas, vanhempi voi olla parempi kuin nuori, sairas voi olla parempi kuin terve … Adoptiossa on yritettävä löytää se paras vaihtoehto, vaikka jossain poikkeaa normaalista keskiarvosta, niin toinen ominaisuus voi olla parempi.

  Nykyään olen sairaseläkkeellä oleva toimittaja, tämä ei ole uutissivu vaan blogi jossa esitän omat mielipiteeni. Olen sen verran kauan tehnyt sisältöä juuri nettiin, että olen oppinut kirjoittamaan tiiviisti, olettaen että lukijalle ei tarvitse toistaa pikkuseikkaa.

  Edelleenkään kukaan ei ole perustellut minulle miksi nykyinen avioliittolaki oikeasti pitää muuttaa. Alkujaan sukupuolineutraalista avioliittolaista tehtiin tasa-arvoinen avioliittolakiehdotus, en todellakaan näe mitään muuta syytä vedota tasa-arvoon kuin populistinen tapa kerätä uussuvaitsevaisia kannattajia, jotka suvaitsevat kaiken muun paitsi eri mieltä olevat.

Comments are closed.