Home > Perheet, Yhteiskunta ja politiikka > Perhekäsitystä nykyaikaistettava

Perhekäsitystä nykyaikaistettava

marraskuu 28th, 2014

Perhekäsitystä on muutettava paremmin nykypäivään soveltuvaksi. Perinteinen perhe on kokenut vuosien kuluessa muutoksia, perheet hajoavat, rakennetaan uusia perheitä, joissa on lapsia eri vanhemmista. Perheen määritelmään on hyväksyttävä myös lasten vanhempien uudet puolisot ja jopa heidät lapsensa. Myös lasten isovanhemmat olisi laskettava kuuluvaksi perheeseen.

Myös huoltajuutta pitää jakaa näille uusperheille, niin että vanhemman uusi puoliso saisi sivuhuoltajuuden. Hänellä pitää olla oikeus käsitellä lapsen normiarki asioita, ilman turhia hankaluuksia.

Myös perinoikeuteen voidaan tehdä muutoksia, niin että puolison lapset rinnastetaan rintaperilliseen jos niin testamentissa määrätään. Jolloin perintövero olisi pienempi ja perimisjärjestykseesä ajaisi ohi perittävän vanhempien ja sisarusten.

Näin perheen sisäiselle adoptiolle ei olisi enää tarvetta ja lapsella säilyisi suhde aina alkuperäiseen biologiseen vanhempaan.

Perheet, Yhteiskunta ja politiikka

Comments are closed.