Home > Mäntyharju > Virkamiehet vievät kunnanhallitusta kuin pässiä narussa

Virkamiehet vievät kunnanhallitusta kuin pässiä narussa

joulukuu 4th, 2014

Kunnanhallitus esittää hankittavaksi lumitykkejä sekä parempien sähköjen vetämistä jotta Mäntyharjulla päästää nauttimaan ensilumenladuista. Säästösyistä Varpasen koulu lopetetaan, mutta rahaa riittää 180.000 euroa lumitykkeihin, joilla saadaan lisää ehkä 2-4 viikkoa hiihtoaikaa talvella.

Tykeillä tehtäisiin lunta kun lämpötila on laskenut -7 asteeseen. Se ei kovinkaan paljon lisää hiihtokautta, noilla pakkas-asteilla yleensä on jo lunta maassa. Tärkeämpää olisi satsata niiden latu-urien tekoon ympäri kuntaa.

Lumitykkien hankinta olisi perusteltua jos täällä järjestettäisiin isoja perinteisiä hiihtotapahtumia, alueella olisi laskettelurinne tai aktiivikäytössä olevat hyppyrimäet.

Liikuntapuolellakin olisi paremmin kuntalaisia palvelevia kohteita liikuntapuolella, kuten uimahalli. Ruskahovin laajennuksessa olisi erinomainen tilaisuus rakentaa 25-metrin uima-allas joka palvelisi hyvin vanhuksia ja vammaisia, johon koulusta ja päiväkodista olisi lyhyt matka, jolloin säästetään matkakuluissa kun oppilaat kuljetetaan nyt uimaan Vierumäelle tai Mikkeliin.

Kunnanhallitus on yleensäkin täysin virkamiesten vietävissä, mikä tahansa virkamiesten älytön idea menee kunnanhallituksessa läpi. Toivotaan että kunnanvaltuustossa asiaan puututaan ja harkitaan järjellä sekä palautetaan liikuntatoimelle tarkempia laskemia varten ja tehdään kunnolliset selvitykset mihin rajallisia varoja on syytä käyttää.

Mäntyharju

Comments are closed.