Home > Kynäilyt > Polliisi:Mahottoman Hyvvee Uutta Vuotta 2015

Polliisi:Mahottoman Hyvvee Uutta Vuotta 2015

joulukuu 31st, 2014

Lupsakkoo vuuvven vaehetta

Vuan tällä kertoo uuvven vuuvven juhlinnassa jätetään ne viinaputelit piiloon, ihan tykkänää ja vuan kahvikupposen iärellä muistellaan männyttä vuotta. Jos nyt kuitennii tulloo pullo kaevettua esille tae soettoruokalassa paakut tilattua, nii maistellaan vuan vähäse ja hittaasti. Jos nyt kuitennii kääp sillä keinon, että tulloo enemmälti otettua, nii ee aleta laalamaan. Se on vuan iärimmäisen raskassootusta kuunnella hönössä oleviin immeisten miäkimistä, ei sitä kukkaan kestä kuunnella. Jos sitä tulloo kaekesta huolimata laaloo luikautetuks, nii ei sitte laaleta mittää härskijä värssyjä, ei aenakaan kovvoo tai suattaa tulla nuapurj valittammaa – eekä ihme.

No jos se nuapurj nyt kuitennii tulloo vallittammaa, nii pyyvvetää kohtelijaimmi anteeks, eekä ruveta paenimaan. Jos mänö kuitennii yltyy ihan paeniks tae jopa tappeluks, nii kahotaan jottei mittää ylleistä mellakkoo suaha aekaseks. Jos kaekista varotoemista huolimata meeninki luiskahtaa ylleismellakan puolelle, nii lähetään aekonnaan poes, ettei koko uuvven vuuvven juhlinta mäne ihan lörinäks. Jos sitte niin kääp, että kaek männöö päen takamusta ja tinanapit korjoo juhlijat kuappiin, nii sitte ens uutena vuotena ee oteta pisarookaa miestä väkevämpee.

Vuan eellä kuvatun kaltasta, käpälöistä karannutta juhloo ee kellekkään oekeesti toevota. Sen siijjaan toevotaan oekeen lupsakkoo ja raahallista sekä pommiin keskellä turvallista vuuvven vaehtumisen juhlintoo. Tämä kaekki on mahollista kun piet ensinnäe iheistäis hyvän huolen ja aatat myös kaverijas, jos avuttomuus alakaa sittäe vaevata. Eli juhlaevväehin välliin on hyvä ottoo järjen hiventä, ees mausteeks.

Mahottoman Hyvvee Uutta Vuotta 2015
Toevoo Itä-Suomen polliisilaetos / Kuopijjon piäpolliisiasema

Kynäilyt

Comments are closed.