Home > Urheilu > Mäkijoukkueen vajaamiehitys ajattelematonta

Mäkijoukkueen vajaamiehitys ajattelematonta

tammikuu 19th, 2015

En ymmärrä mäkijoukkueen johdon päätöstä olla osallistumatta joukkuemäen kilpailuun Zakopanessa viime viikonloppuna. Henkilökohtaiseen kilpailuun lähetettiin kuitenkin kolme miestä, yhden miehen lähettäminen ei olisi ollut taloudellisesti kovinkaan iso panostus. Tässä olisi ollut tilaisuus lähettää nuorta hyppääjäkaartia saamaan ensikokemusta kansainvälisestä kisatunnelmasta.

On täysin ymmärrettävää että MM-kisoihin tähtäävä Janne Ahonen jäi kotimaahaan hiomaan omaa hyppyään, valmentajan ohjeiden mukaan. Kyllä maajoukkueella pitää olla varamiehitys vaikka kaikki ykköshyppääjät jäisivät harjoittelemaan. Nuoria lupauksia mukaan valmennusrinkiin ja heitä on lähetettävä mukaan kisoihin.

Jos miehistä oikeasti oli pula, niin Sapporon Continental cupiin olisi riittänyt vain kahden miehen joukkue ja sieltä kolmas mies Zakopaneen.

Zakopanessa jäi perjantain harjoitukset ja karsinnat hyppäämättä. Kun joukkue ei osallistun joukkuemäkeen, miehet katselivat lauantaina kun muut hyppäsivät joukkuemäen harjoitukset ja kilpailun.

Sunnuntain kisaan suomalaisilla oli 3-5 hyppyä vähemmän kyseisestä mäestä ja se vaikuttaa hyppysuorituksiin niin teknisesti kuin henkisesti.

Suomalaisilla on aina ollut tapana lähettää kisoihin vain minimimiehitys ja silloinkin vain niitä joilla on teoriassa mahdollisuus pärjätä ja omaavat kokemusta kisoista. Aina pitäisi myös muistaa käyttää nuorta tulevaa kilpailijaa saamassa tuntumaa isoihin kisoihin.

Urheilu

Comments are closed.