Home > Perheet > Äiti-myytin suojelu oikeuslaitoksessa

Äiti-myytin suojelu oikeuslaitoksessa

tammikuu 22nd, 2015

Äiti-myytti nauttii oikeusjärjestelmä erityistä suojelua. Lasten tapaamis- ja huoltajuusriidoissa äidin asema on erityisen vahva. Jopa niin vahva että äidin ollessa se joka riitelee ja ei jousta, niin oikeus ratkaisee tapaukset pääsääntöisesti äidin toiveiden mukaan. Äidin oikeuksia suojellaan vahvistetusti, jolloin isän ja lasten oikeuksia samalla poljetaan.

Lasten oikeus ja tarve molempiin vanhempiin sivuutetaan oikeudessa lähes pääsääntöisesti. Myös lähivanhemmuuden liian vahva asema lasten asioissa, tekee siitä äideille ainoan mahdollisuuden. Ainoa keino jolla voivat vielä hallita ja kiristää isää. Jos isä ei toimi äidin oikkujen ja mielihalujen mukaan hänestä tulee kertaheitolla huono isä ja on oikeutettua käännyttää lapsi isäänsä vastaan ja vieraannuttaa lapset ja isä toisistaan.

Oikeudessa pitäisi aina lähteä siitä että lasten etu olisi se tärkein. Jos vanhemmat eivät pysty sopimaan asioista, niin vuoroviikkojärjestelmä ja kaikki sosiaaliset tuet puoliksi siihen asti kun pääsevät yhteisymmärrykseen. Nykyinen järjestelmä turvaa äidin, vaikka juuri hän olisi se, jolla ei ole yhteisymmärrystä eikä halua sovintoon.

Esimerkkinä lähes puolitoista vuotta jatkunut vuoroviikkoasuminen muutetaan tapaamisiksi joka toinen viikonloppu pe-ma. Yksi perusteluista oli että lapsella on parempi yksi koti kuin kaksi koti. Koska eivät vanhemmatkaan suostuisi muuttamaan viikon välein, no asiaahan pitäisi kysyä lapsilta, ei vanhemmilta. Vanhemmilta pitäisi asia kysyä niin että olisitko valmis muuttamaan viikon välein, jos se olisi ainoa keino tavata lapset.

Minä olin keskittynyt lapsiin koko heidän varhaislapsuuden jotta äidillä oli mahdollisuus opiskella ja keskittyä työuraan. Tein osa-aikaista työtä niin ettei lasten tarvinnut olla pitkiä päiviä hoidossa, eikä edes joka päivä hoidossa ollenkaan. Päätyöni olin jopa siirtänyt kokonaan sivuun, koska se vaatii niin paljon panostusta.

Oikeudessa toin esiin että minulla on lähivanhempana mahdollisuus keskittyä lapsiin ja tukea äidin työuraa. Mutta etävanhempana joudun aloittamaan työt jälleen, siirtymään eläkkeeltä takaisin osaeläkkeelle. Minulla on useampikin sivusto, joille pitää rakentaa konsepti ja tehdä sisältöä.

Oikeuden päätöksen mukaan minulla ei ole oikeutta tavata lapsiani alkuviikosta, jolloin minulla on vapaata ja aikaa lapsille. Minulla ei maanantaista keskiviikkoon ole käytännössä mitään ja jos on niin pari tuntia päivässä. Viikonloppuisin minulla taas on pitkiä päiviä 8-12 tuntia. Äidillä on viikonloput vapaata.

En näe mitään järkevää ja perusteltua syytä miksi oikeuslaitos päättää, ettei isällä ole oikeutta tehdä töitä silloin kun hänellä niitä on. Ainoa tarkoitus tuntuu olevan äitiyden suojeleminen ja lapsien vieraannuttaminen isästä.

Jokainen joka hiemankin seuraa urheilua ja viihdettä tietää että toimittajana kun pääalani on liikenne, urheilu ja viihde, niin työni keskittyy juuri viikonlopuille. En minä voi mennä vaatimaan kansainvälisiä urheilujärjestöjä siirtämään esim. F1- ja WRC -kisoja sekä maailmancup-kilpailuja viikonlopuilta alkuviikkoon, koska minun pitää tavata lapseni juuri viikonloppuna.

Alan hiljalleen ymmärtää niitä isiä jotka eivät enää jaksa ja valuvat pikku hiljalleen eroon lapsista. Äiti kääntää lapsia isää vastaan ”Ei se isä halua teitä tavata” jos isä ei tapaa lapsia äidin toiveiden ja halujen mukaan. Isällä ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa lasten elämään, jos äiti sen haluaa estää.

Nyt on korkea aika isien nousta vastustamaan äitien mielivaltaa, jota oikeusjärjestelmä tukee. Taistelkaa lapsistanne vaikka se tuntuukin ylivoimaiselta. Nuoret isät, vaatikaa äitiä tekemään sopimus lasten tapaamisesta jo silloin kun kaikki on auvoista ja lapset ovat pieniä ja vietätte aikaa niiden kanssa. Hyvistä isistä tulee huonoja isiä kertaheitolla, kun äiti niin haluaa.

Perheet

Comments are closed.