Home > Kynäilyt > Autoveron poistaminen

Autoveron poistaminen

huhtikuu 13th, 2015

imag0010Näin vaalien alla monet puolueet ovat valmiit poistamaan uusista autoista kannettavan autoveron. Kertarysäyksellä autoveron poistaminen lisää auton käytöstä perittäviä veroja ja maksuja, vaikka kuinka juhlapuheissa luvataan että niitä ei lisätä.

Ehdotukseni on että autovero poistetaan portaittain ja samalla pienennetään myös auton käyttömaksua.

Tämän vuoden loppuun on käytössä romutusmaksu vanhasta, joka hyvitetään ostettaessa uusi vähäpäästöinen auto. Ajatusta voisi jatkaa niin että jatketaan nykyistä autoverotusta, mutta leikataan sitä portaittaan. Esim. ensi vuonna autoveroa leikataan 3.000 € ja summaa lisätään vuosittain 1.000 €.  Näin uusi ja vähäpäästöinen auto olisi helpommin saavutettavissa, mutta kalliimmista autoista maksettaisi vielä autoveroa.

Samalla voidaan pienentää vuotuista auton käyttömaksua portaittain. Käyttömaksu voidaan myös porrastaa asuinpaikkakunnan mukaan. Pääkaupunkiseudulla käyttömaksu olisi suurempi kuin hajaseutualueella.

Näin toteutettuna autoveron poisto olisi oikeudenmukainen myös niille jotka ajavat niillä vanhemmilla autoilla joista on autovero maksettu. Myös vaikutukset autokauppaan olisivat pienemmät kuin epätietoisuus autoveron kohtalosta.

Kynäilyt

Comments are closed.