Home > Yhteiskunta ja politiikka > Piikki kiinni – maahanmuuton menot kuriin

Piikki kiinni – maahanmuuton menot kuriin

syyskuu 11th, 2015

Valtionvarainministeri Stubb maalailee uhkanäkymiä turvapaikanhakijoiden määrän kasvun myötä myös kulut nousevat monikertaisiksi budjetoituun. Kun kaikkialta muualta leikataan, niin ei määrän kasvu saa kasvattaa menoja, vaan kuluja on leikattava. Samalla rahamäärällä on tultava toimeen, oli niitä tulijoita sitten tuhat tai kymmenentuhatta.

Maahantulijoiden määrää on syytä rajoittaa, ensimmäinen keino että muualla euroopassa rekisteröityneet pakolaiset käännytetään takaisin. Myös turvallisiksi maihin luokitelluista tulleet käännytetään suoraan rajalla.

Maahan tulleet turvapaikanhakijat sijoitetaan vastaanottokeskuksiin, joissa heille tarjotaan yhteismajoituksessa katto pään päälle ja ruoka. Maahantulijoille maksetusta käyttörahasta pitää luopua kokonaan tai ainakin tiputtaa reilusti euroopan pienimpiin.

Etusijalla turvapaikan saannissa pitää olla lapset ja äidit pienten lasten kanssa, sen jälkeen vanhukset ja sairaat. Nuoria taisteluikäisiä miehiä ei pidä maahan ottaa, vaan passittaa takaisin lähtömaahan. Lähtömaissa juuri lapset ja naiset ovat niitä kaikkein heikoimmassa asemissa olevia, joten heillä on suurin tarve turvapaikkaan.

Eurooppaan tulevat majoitettava ensin välimeren saarille leireille, joista turvapaikan oikeasti tarvitsevat sijoitetaan hallitusti ja muut rahdataan takaisin lähtömaihin.

Nykyistä järjestelmää ei voida jatkaa, talous ei kestä ja oikeasti turvapaikkaa tarvitsevat jäävät lähtömaahan ja tänne tulevat ne joiden pitäisi jäädä taistelemaan kansan vapauden puolesta.

Yhteiskunta ja politiikka

Comments are closed.