Home > Turvapaikanhakijat > Järjestelykeskukseen saapunut yli 300 turvapaikanhakijaa

Järjestelykeskukseen saapunut yli 300 turvapaikanhakijaa

syyskuu 22nd, 2015

Tornion tänään avattuun turvapaikanhakijoiden järjestelykeskukseen on saapunut päivän aikana hieman yli 300 turvapaikanhakijaa. Rajavartiolaitos ja poliisi ovat tavoittaneet tehostetulla ulkomaalaisvalvonnalla muutamia kymmeniä maahantulijoita, jotka on toimitettu järjestelykeskukseen. Noin 20 henkilöä on poistunut Suomesta takaisin Ruotsiin ennen järjestelykeskukseen saapumista. Rajavartiolaitos ei ole havainnut laittoman maahantulon järjestämistä viimeisen vuorokauden aikana Tornion alueella. Puolustusvoimat tukee poliisia antamalla virka-apua järjestelykeskuksen käytännön toimissa.

Alkuiltaan mennessä järjestelykeskuksessa on rekisteröity turvapaikanhakijaksi noin 60 henkilöä ja heidät on siirretty samassa rakennuksessa sijaitsevaan SPR:n majoitustilaan. Poliisilla on ollut tietoteknisiä ongelmia järjestelykeskukseen sijoitettujen tietojärjestelmien kanssa ja tästä syystä keskuksessa on toistaiseksi jouduttu keventämään turvapaikkahakemusten teknistä käsittelyä.

Tornioon odotetaan saapuvaksi illan aikana useita linja-autoja Ruotsin puolelta. Päivän tulijamääräksi arvioidaan 600‒650 henkilöä. Tavoitteena on, että kaikki turvapaikanhakijat saadaan käsiteltyä tulojärjestyksessä. Turvapaikanhakijoista suurin osa on Irakista.

Tulli on tehostanut tullivalvontaa osana viranomaisten tehostettuja valvontatoimia länsirajalla. Tehostettujen tullin valvontatoimien tarkoituksena on selvittää liittyykö hallitsemattomaan liikennevirtaan tullirikollisuutta. Tullirikoksia ei ole toistaiseksi paljastunut. Liikenne on Tornion keskeisillä rajanylityspaikoilla hidastunut, mutta ei ole ruuhkautunut. Kansalaisilta saatu palaute on ollut positiivista.

 

Turvapaikanhakijat

Comments are closed.