Home > Turvapaikanhakijat > Järjestelykeskukseen saapui tiistaina yli 500 turvapaikanhakijaa

Järjestelykeskukseen saapui tiistaina yli 500 turvapaikanhakijaa

syyskuu 23rd, 2015

Tulli2Tornion järjestelykeskukseen saapui ensimmäisen päivän aikana hieman yli 500 turvapaikanhakijaa. Illan aikana järjestelykeskukseen ohjattiin noin sata henkilöä. Poliisin tietoteknisten ongelmien vuoksi turvapaikkahakemusten teknistä käsittelyä jouduttiin keventämään, ja prosessin läpi meni tiistaina hieman yli 400 henkilöä. Järjestelykeskuksesta lähti illan aikana useita bussikyytejä eteenpäin Etelä-Suomen vastaanottokeskuksiin. Poliisi on jatkanut tiistaina saapuneiden turvapaikanhakijoiden rekisteröintiä keskiviikkona aamulla. Järjestelykeskuksessa ei ole ilmennyt mitään järjestyshäiriöitä. Keskiviikkoaamun aikana järjestelykeskukseen on saapunut yksittäisiä turvapaikanhakijoita.

Rajavartiolaitoksen partio on paljastanut epäillyn laittoman maahantulon järjestelijän. Epäilty järjestäjä on kiinniotettu ja Suomeen tuodut neljä henkilöä on toimitettu järjestelykeskukseen. Rajavartiolaitos tutkii asiaa.

Tullin suorittamien tarkastusten yhteydessä paljastui yöllä Tornion Näränperän tarkastuspisteellä kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja rattijuopumus. Noin 35-vuotiaan suomalaismiehen epäillään kuljettaneen kulkuneuvoa huumausaineen vaikutuksen alaisena ja ilman ajo-oikeutta. Asia on siirretty poliisin tutkintaan.

Poliisi ja rajavartiolaitos ovat suorittaneet yön aikana tehostettua ulkomaalaisvalvontaa, ja tulli on suorittanut tehostettua tullivalvontaa. Toiminta jatkuu edelleen. Puolustusvoimat tukee poliisia antamalla virka-apua järjestelykeskuksen käytännön toimissa.

Poliisi julkaisee päivän aikana Lapin poliisilaitoksen Facebook-sivuilla järjestelykeskukseen tehdyt infokyltit, joissa turvapaikanhakijoille kerrotaan kymmenellä eri kielellä järjestelykeskuksessa tehtävistä toimenpiteistä.

Turvapaikanhakijat

Comments are closed.