Home > Turvapaikanhakijat > Alkuiltaan mennessä noin 450 uutta turvapaikanhakijaa Tornioon

Alkuiltaan mennessä noin 450 uutta turvapaikanhakijaa Tornioon

syyskuu 23rd, 2015

Tornioon on saapunut keskiviikkona alkuiltaan mennessä noin 450 uutta turvapaikanhakijaa, joista noin 250 on sijoitettu Putaan urheiluhalliin odottamaan pääsyä järjestelykeskukseen.

Poliisi on rekisteröinyt tiistain ja keskiviikon aikana järjestelykeskuksessa yhteensä yli 500 turvapaikanhakijaa. Poliisin tekniset ongelmat ovat vähentyneet ja turvapaikanhakijoiden rekisteröinnissä käytettävät laitteet toimivat huomattavasti eilistä paremmin.

Poliisin ja rajavartiolaitoksen tehostetun ulkomaalaisvalvonnan seurauksena on toimitettu järjestelykeskukseen keskiviikon aikana noin 30 henkilöä. Rajavartiolaitoksen mukaan takaisin Ruotsiin on päivän aikana kääntynyt noin kymmenen henkilöä.

Myös tulli on jatkanut tehostettua tullivalvontaa, jonka yhteydessä on paljastunut yksi epäilty rattijuopumus. Epäilty on suomalainen mieshenkilö. Asia siirtyy poliisin tutkintaan. Puolustusvoimat on edelleen tukenut poliisin toimintaa järjestelykeskuksessa.

Lapin poliisin tueksi saapuu huomenna vahvistusta Poliisiammattikorkeakoulusta.

Turvapaikanhakijat

Comments are closed.