Home > Turvapaikanhakijat > Tornioon saapui keskiviikkona noin 500 uutta turvapaikanhakijaa

Tornioon saapui keskiviikkona noin 500 uutta turvapaikanhakijaa

syyskuu 24th, 2015

Jkeskus2a Järjestelykeskuksessa rekisteröitiin keskiviikkona lähes 300 turvapaikanhakijaa. Hakijoita on rekisteröity kahden päivän aikana yhteensä noin 700. Noin 250 henkilöä odottaa rekisteröintiä Putaan urheiluhallissa. Keskiviikon aikana poliisin tietojärjestelmät toimivat tiistaita paremmin ja rekisteröintiprosessi saatiin vietyä kokonaisuudessaan läpi.

Järjestelykeskuksessa tai Putaan urheiluhallissa ei ole ilmennyt mitään järjestyshäiriöitä.

Tehostetun valvonnan seurauksena paljastui keskiviikkona kaksi uutta epäiltyä laittoman maahantulon järjestämistä. Toinen paljastui Torniossa ja toinen Ylitornion Aavasaksalla. Torniossa paljastuneessa tapauksessa tulli pysäytti ajoneuvon E4:llä ja tarkastuksessa paljastui pieni määrä huumausainetta. Tästä kirjattiin kaksi rangaistusvaatimusta huumausaineen käyttörikoksesta. Samassa tapauksessa Rajavartiolaitos epäilee kahta henkilöä kahden henkilön Suomeen järjestämisestä. Heidät on otettu kiinni. Ylitornion tapauksessa yhden henkilön epäillään järjestäneen Suomeen kolme maahantulijaa. Epäilty on otettu kiinni ja asiaa tutkii Lapin poliisilaitos.

Tehostetun valvonnan yhteydessä tuli esiin myös kaksi henkilöä, joiden viisumit olivat vanhentuneet. Rajavartiolaitos hoiti asian jatkotoimenpiteet.

Tulli on tehostetun valvonnan aikana puhutellut suurimman osan matkustajavirrasta ja ohjannut puhuttelujen yhteydessä satoja turvapaikanhakijoita ulkomaalaisvalvonnan piiriin. Tällä menettelyllä on voitu välttää tilanne, jossa erityisesti kävellen maahan saapuvat turvapaikanhakijat hajautuisivat hallitsemattomasti Suomen puolelle Tornion alueella.

Rajavartiolaitoksen mukaan yksittäisiä henkilöitä halusi keskiviikkona kääntyä takaisin Ruotsin puolelle.

Poliisi ja Rajavartiolaitos jatkavat tehostettua ulkomaalaisvalvontaa. Tulli jatkaa tehostettuja tullitarkastuksia ja puolustusvoimat jatkaa poliisin tukemista järjestelykeskuksen käytännön järjestelyissä. Viranomaisten kokonaismäärä Torniossa on torstaina hieman alle 200 henkilöä. Poliisin arvion mukaan Tornioon saapuu torstain aikana useita satoja turvapaikanhakijoita.

Turvapaikanhakijat

Comments are closed.