Home > Turvapaikanhakijat > Tornioon saapui perjantaina noin 420 turvapaikanhakijaa

Tornioon saapui perjantaina noin 420 turvapaikanhakijaa

syyskuu 26th, 2015

Tulli2aTornioon saapui perjantain aikana noin 420 uutta turvapaikanhakijaa. Järjestelykeskuksessa rekisteröitiin perjantaina noin 320 henkilöä. Järjestelykeskuksessa, Putaan urheiluhallissa ja Yritystalossa rekisteröintiä odottaa yhteensä noin 420 henkilöä. Järjestelykeskuksessa on tavoitteena rekisteröidä tänään vähintään saman verran turvapaikanhakijoita kuin eilen.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä järjestelykeskuksessa oli yksi järjestyshäiriö, jossa turvapaikanhakija vastusti viranomaistoimia. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden turvaamiseksi mies toimitettiin Kemin poliisiasemalle säilöön.

Tehostettujen tullitarkastusten yhteydessä paljastui yöllä epäilty laittoman maahantulon järjestäminen Tornion E4:llä. Yhden henkilön epäillään tuoneen laittomasti Suomeen autolla neljä henkilöä. Epäilty on otettu kiinni ja Rajavartiolaitos jatkaa asian tutkintaa.

Poliisin ennakkotietojen mukaan tänään Tornioon arvioidaan saapuvaksi noin 350 turvapaikanhakijaa.

Poliisi ja Rajavartiolaitos jatkavat viikonloppuna tehostettua ulkomaalaisvalvontaa ja maahan saapuneiden turvapaikanhakijoiden ohjaamista järjestelykeskukseen. Tulli jatkaa tehostettuja tullitarkastuksia. Puolustusvoimat jatkaa poliisin tukemista järjestelykeskuksen käytännön järjestelyissä.

Turvapaikanhakijat

Comments are closed.