Home > Turvapaikanhakijat > Turvapaikanhakija viettää Tornion järjestelykeskuksessa keskimäärin alle vuorokauden

Turvapaikanhakija viettää Tornion järjestelykeskuksessa keskimäärin alle vuorokauden

syyskuu 29th, 2015

Tornioon on saapunut tiistaihin kello 17 mennessä 340 turvapaikanhakijaa. Ennen tiistaina saapuneiden turvapaikanhakijoiden tuloa oltiin hetken lähellä tilannetta, että miltei kaikki keskuksessa olevat oli joko rekisteröity tai rekisteröintiprosessi oli käynnissä. Tänään on alkuiltaan mennessä rekisteröity yli 200 turvapaikanhakijaa.

Nyt toiminnan vakiinnuttua järjestelykeskukseen saapuva viettää siellä korkeintaan yhden yön, sillä kaikkia illalla saapuvia ei ehditä saman päivän aikana rekisteröidä. Kaikki yksin saapuvat alaikäiset pyritään rekisteröimään välittömästi siten, että he pääsevät sama vuorokauden aikana vastaanottokeskuksiin. Pisin aika, jonka turvapaikanhakija keskuksen käynnistymisvaiheessa vietti, oli hieman yli kaksi vuorokautta.

Järjestelykeskuksessa työskennellään kahdessa vuorossa, mikä tarkoittaa sitä, että keskuksen toiminta-aika vuorokaudessa on reilusti yli 12 tuntia. Turvapaikanhakijoiden kannalta tämä tarkoittaa sitä, että heidän pääsynsä vastaanottokeskuksiin tapahtuu yleensä noin vuorokaudessa siitä, kun he ovat saapuneet järjestelykeskukseen.

Turvapaikanhakijat

Comments are closed.