Home > Turvapaikanhakijat > 3000 rekisteröidyn turvapaikanhakijan raja ylittyi Tornion järjestelykeskuksessa tänään

3000 rekisteröidyn turvapaikanhakijan raja ylittyi Tornion järjestelykeskuksessa tänään

syyskuu 30th, 2015

Jkeskus2Tornion järjestelykeskus avattiin viime viikon tiistaina ja siellä on sen avaamisesta lähtien rekisteröity jo yli 3000 turvapaikanhakijaa. Päivän aikana Tornioon on tullut 400 uutta turvapaikanhakijaa ja alkuiltapäivään mennessä turvapaikanhakijaksi oli rekisteröity 200 henkilöä. Päivän aikana maahan on tullut eiliseen tapaan erityisen paljon turvapaikkaa hakevia perheitä. Huomiseksi poliisi odottaa noin 350 turvapaikanhakijaa.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen vieraili päivällä järjestelykeskuksessa ja oli tyytyväinen näkemäänsä. Kolehmainen keskusteli keskuksessa niin turvapaikanhakijoiden, viranomaisten kuin järjestöjen edustajien kanssa. Poliisiylijohtaja kiitti kaikkia järjestelykeskuksen yhteydessä toimivia vastuun kantamisesta ja venymisestä.

– Tilanne on hallinnassa, Kolehmainen totesi.

Tulli on tehostetun valvontansa yhteydessä paljastanut muuta rikollisuutta, muun muassa raskaan liikenteen valvonnan yhteydessä on paljastunut vakavia puutteita erittäin raskaiden kuormien sitomisessa. Lisäksi tulli tavoitti poliisin etsintäkuuluttaman henkilön. Rajavartiolaitos ja puolustusvoimat ovat edelleen tukeneet poliisia tehtävässään.

Turvapaikanhakijat

Comments are closed.