Home > Turvapaikanhakijat > Yön aikana Tornioon saapui 50 turvapaikanhakijaa

Yön aikana Tornioon saapui 50 turvapaikanhakijaa

lokakuu 1st, 2015

Viime yön aikana Suomeen saapui 15 henkilöä, jotka ilmeisesti olivat aikeissa hakea turvapaikkaa Suomesta, mutta jotka palasivat välittömästi Ruotsin puolelle. He kuitenkin palasivat takaisin Suomeen yön aikana ja heidät toimitettiin Tornion järjestelykeskukseen. Poliisi arvelee, että liikehdintä saattaa liittyä siihen, että Maahanmuuttovirasto ilmoitti eilen jäädyttävänsä Irakilaisten ja Somalialaisten turvapaikkapäätösten tekemisen. Päätöksen taustalla on Irakin ja Somalian turvallisuusarvion päivittäminen sekä EU-käytäntöjen ja palautusmahdollisuuksien kartoittaminen. Selvitystyö valmistuu Maahanmuuttoviraston mukaan parin viikon sisällä.

Yön aikana maahan saapui hieman yli 50 turvapaikanhakijaa, jotka rajavartiolaitos toimitti järjestelykeskukseen odottamaan rekisteröintiä. Tulli tapasi valvontansa yhteydessä poliisin etsintäkuuluttaman henkilön.

Eilisen päivän aikana Tornioon saapui noin 450 turvapaikanhakijaa ja noin 400 hakijaa saatiin eilen rekisteröityä. Tälle päivälle odotetaan saapuvaksi yli 350 turvapaikanhakijaa. Viranomaiset jatkavat tiivistä yhteistyötä Tornion alueella.

Turvapaikanhakijat

Comments are closed.