Home > Mäntyharju > Mäntyharjun ohjeiden vastaiset hidastetöyssyt

Mäntyharjun ohjeiden vastaiset hidastetöyssyt

toukokuu 30th, 2016

kor01Lähes kaikki Mäntyharjun hidastetöyssyt ovat säännösten ja ohjeiden vastaisia. Pahimmillaan tilanne on Kisalan kohdalla jossa oikein on ainoastaan liikennemerkki, muuten puutteita sekä tiemerkinnöissä että luiskien jyrkkyydessä.

Autoliiton paikallisosaston puheenjohtaja Kalevi Pulkkinen kertoi että minun vaurioittamani auto on ainakin kolmas, joka hänellä on tiedossa. Autoliiton paikallisosasto on tehnyt kuntaan aloitteen jo aiemmin kyseisen hidastetöyssyn korjaamisesta. Kunta on ilmoittanut vain saaneensa asian tiedoksi ja mitään toimenpitetiä ei ole suoritettu.

Kisalan korotetun suojatien luiskat ovat vain 30-40 senttiä, kun niiden pitäisi olla vähintään metri, korkealla (n.10 cm) hidastetöyssyllä ja matalalla (< 6 cm) riittää puoli metriä. Muissa Mäntyharjun hidasteissa tiemerkinnä on yleensä vain päällä oleva suojatien maalaus, kun korotukset pitää merkitä vähintään kahden rivin valkoruudutuksella luiskaan tai luiskan eteen, ei korokkeen päälle.

Minulla hajosi kakkosauton etujousi korotuksessa, vauhtia ei ollut paljon yli 20, kun olin juuri herkistelemässä jarruja talven seisomisen jäljiltä. Ihmettilin mikä hajosi töyssyssä ja Veiston kohdalla totesin oikeasn eturenkaan olevan tyhjä, siitä hissukseen ajoin ABC-asemalle ajatuksena täyttää rengas. Tilasin AL-Turvan paikalle ja oltiin rengasta vaihtamassa kun huomattiin että jousen pää on rikkonut renkaan. Saatiin jousen päätä kierrettyä sen verran sisäänpäin että pääsin jatkamaan matkaa kotiin ilman hinuria.

Lokakuussa katsastuksen jälkeen autolla ajettu tuhannen kilsaa, joten muita tilanteita jousen hajoamiselle käytännössä ei ole, kun jäi seisomaan ennen lumen tuloa.

Pikainen kiertely keskustassa tutkaillen muita hidastetöyssyjä, niin ainoastaan Pyhävedentiellä oleva korotus on sääntöjenmukainen.

korotus1

 

 

 

 
Ohjepiirros

 

Mäntyharju

Comments are closed.