Home > Yhteiskunta ja politiikka > Myös elinkeinoelämälle pitää olla vaatimuksia työllistymisestä

Myös elinkeinoelämälle pitää olla vaatimuksia työllistymisestä

toukokuu 31st, 2016
Suomi nousuun...

Suomi nousuun…

Nyt kun elinkeinoelämä on saanut omansa, niin olisiko syytä antaa myös sille keppiä ja porkkanaa jotta työpaikat lisääntyisivät. Palkitaan niitä yrityksiä jotka lisäävät työpaikkoja ja rangaistaan niitä jotka irtisanovat.

Tärkeintä on estää kaikenlainen verokikkailu ja veroparatiisien hyväksikäyttö, nyt ovat laillisia, mutta tukittava nämä porsaanreiät lainsäädännössä ja tehtävä niistä laittomia. Nykyisessä hallituksessa on asinatuntemusta näistä keinoista, joten niiden tukkiminen pitäisi onnistua, jos tärkeintä on Suomen etu eikä oma etu.

Koska nykyinen hallitus tykkää kaikenlaisista rangaistuksista, niin rangaistussakko viideksi vuodeksi niille yrityksille jotka irtisanovat työntekijöitä. Sopiva rangaistus olisi yritysveron korottaminen 50%. Tämähän ei koske niitä yrityksiä jotka tekevät tappiota, vain voitollisia yrityksiä.

Yritys joka ottaa työntekijöitä lisää palkitaan puolittamalla uusien työntekijöiden henkilöstösivukukuja viideksi vuodeksi.

Yrityksetsjoka siirtää tuontannon pois Suomesta, joutuisi maksamaan takaisin kaikki yritystuet viimeiseltä viideltä vuodelta.

Pienten yritysten ja ammatinharjoittajien toimintaa helpotetaan nostamalla ALVittoman toiminnan raja 50.000 €, Viro nosti rajan juuri 40.000 € ja Isossa-Britanniassa raja on yli 100.000 €. Tällä saadaan yksinyrittäjiä ja pieniä yrityksiä palvelemaan kotisektoria.

Johtajien bonuspalkkioita ei saa vähentää yrityksen tuloksesta, vaan maksetaan yrityksen voittotuloksesta ja bonuksesta peritään veroa 75%.

Kilpailukyky ei parannu jos hallitus ei lähde ajamaan talouspakotteiden lopettamista Venäjää kohtaan. Uusiin pakotteisiin Suomi ei saa osallistua.

Näillä keinoin saadaan Suomen talous ja työllisyys nousuun.

Yhteiskunta ja politiikka

Comments are closed.