Home > Koeajot > Korea ranskatar

Korea ranskatar

helmikuu 4th, 2009

Renault Koleos 2,0 dCi (150 hv) Dynamique Comfort

rnltkol02

Etelä-Koreassa valmistettu ranskatar tähyää tiukoille citymaasturimarkkinoille. Kilpailu on kovaa, millaisin eväin tämän ranskalais-japanilais-korealainen hurmaa ostajat.

Ajettavuudessa merkillepantavaa on mukavuus, suurimmat puutteet löytyvät ohjauksesta. Kääntöympyrä on suuri, siten Koleos on kankea auto ahtaissa paikoissa.

Rauhallisessa ajossa Koleos pysyy hyvin hyppysissä. Rajuissa väistöissä Koleos kallistelee roimasti ja ajonvakautus joutuu töihin. Alusta noukkii epätasaisuudet vastaan pehmeästi, tosin terävissä kuopissa kuuluu selkeä kolahdus. Moottoritiellä Koleos on mukava ja ilmeetön kulkija.

Moottorina on 150-hevosvoimainen moderni kaksilitrainen turbodiesel. Vetotavan valintamahdollisuudet ovat monipuolisemmat kuin katumaastureissa yleensä. Auto-asennossa ajetaan pääasiassa etuvedolla, mutta voimaa jaetaan tarvittaessa automaattisesti myös takapyöriin. Hitaassa vauhdissa (alle 35 km/h) neliveto voidaan lukita kiinteäksi voimanjaolla 50/50. Myös pelkkä etuveto voidaan valita napin painalluksella. Mäkilähtöavustin ja alamäkihidastin helpottavat ajoa metsätiellä ja maastossa. Maastovälityksiä eli alennusvaihdetta ei löydy.

Etupenkillä reisituki on heikonlainen, mutta monipuoliset säädöt pelastavat kuljettajan istuinmukavuuden. Matalan ja lyhyen istuinosan takia takana istutaan polvet koukussa.

Koleoksen tavaratila on perusmuodossaan 450-litrainen, mutta takapenkit eteen taittaen tila saadaan kasvatetuksi aina 1 380 litraan. Jos etupenkkikin taitetaan alas matkustajan puolelta, autoon voi sijoittaa jopa 2,6 metriä pitkän esineen. Lisäksi eri puolilta autoa löytyy erilaisia lokeroita pikkutavaroiden säilytystä varten. Tavaratilan kansi avautuu kahdessa osassa. Alaosa taittuu lastaussillaksi, joka kestää 200 kilon painon.

Renault Koleos 2,0 dCi (150 hv) Dynamique Comfortin lähtöhinta 37.000 €, metalliväri tuo hintaa lisää 530 €. Koeajoautossa oli jälkiasennettuja lisävarusteita 842 € arvosta. Koeajoauton hinta on 38.372 €.

Koeajot

Comments are closed.