Home > Yhteiskunta ja politiikka > BrExit – paniikki iski

BrExit – paniikki iski

kesäkuu 27th, 2016

noeuTalouselämä on paniikissa ja brexit sai aikaan kurssien jyrkän alamäen. Mutta onko syy Brexitin vai liian korkeiden kurssiarvojen. Eivätkö kurssimuutokset korjaa juuri markkinoiden väärät käsitykset. Kupla puhkeaa ja huomataan että suurin osa korkeista kurssiarvoista onkin pelkkää ilmaa. Mutta nyt puhkeamiselle on löydetty syy, britit.

EU-vastaisuus on nostanut päätään eripuolilla jäsenmaita. Poliittinen valtaeliitti osoittaa syyttävällä sormella tietämätöntä kansaa ja härskimmät sanovat ettei kansaa saa päästää päättämään asioista. Mutta pitäisikö valtaeliitin riisua silmälaput ja kuunnella myös kriittisiä ääniä ja korjata tekemänsä virheet.

Miksi EU ei löydä virheitä omasta toiminnasta ja päämääristä ja korjaa niitä. Koko yhteisvaluutta oli virhe ratkaisu, joka johtaa pahimmillaan liittovaltioon ja pienemmät kansakunnat menettävät sen vähäisenkin päätäntävallan omista asioista.

Suuri virhe oli tukea suuria pankkeja Kreikan kriisissä ja keinotekoisesti pitää euro vahvana. Olisiko syytä päästää euro hakemaan vapaasti oikean arvonsa markkinoilta.

Miksi jäsenmaiden veronmaksajien pitää maksaa EU:n kulut jos tärkein tehtävä on turvata talouselämän hyvinvointi, eikä kansalaisten. Yritykset voisivat maksaa kaikki EU:n kulut yrityksiltä perittävällä eu-verolla. Jos EU onnistuu tehtävässään ja talouselämä menestyy, niin EU:n verotulot kasvavat ja jo epäonnistuu, niin tulot pienenevät. Jolloin leikataan EU-byrokratiaa eikä eri maiden kansalaisten hyvinvointia.

Vähennetään EU:n päätäntävaltaa kansakuntien omien asioiden päätöksissä ja tehdään EU:sta vain vapaakauppaliitto ja antaa sen keskittyä vain talouselämän ongelmiin.

Yhteiskunta ja politiikka

Comments are closed.