Home > Urheilu > Pelaako WADA reilusti?

Pelaako WADA reilusti?

heinäkuu 21st, 2016

wadaKansainvälisen yleisurheiluliiton langettama kilpailukielto koko venäjän yleisurheilujoukkueelle on vastoin kaikkia oikeusjärjestelmämme kulmakivia sekä ihmisoikeuksien vastainen toimenpide. Kollektiivisella kiellolla rangaistaan myös syyttömiä urheilijoita, ei vain dopingista kärynneitä.

Venäjä on sortunut dopingin käyttöön huippu-urheilussa, mutta samoin on tehnyt myös suurin osa muistakin urheilun huippumaista, esim. Yhdysvallat. Wadan toiminta osoittaa ettei se pysty valvomaan dopingin käyttöä, vaan sen on sorruttava näyttäviin ja poliittisiin ajojahteihin, joilla loukataan syvästi syyttömiä urheilijoita.

Oikea tapa olisi sulkea kaikki urheilijat kilpaluista pois, jotka ovat kärähtäneet dopingista toistamiseen. Ensimmäinen käry toisi määräaikaisen kilpailukiellon ja toinen elinikäisen kilpailukiellon. Ja tämän pitäisi koskea kaikkia urheilijoita niin kansalaisuudesta tai lajista riippumatta.

Väittämä että Venäjä olisi piilotellut ja vaihtanut näytteitä Sotshin talviolympilaisissa on selkeä osoitus ettei KOK ja WADA pysty hoitamaan omaa tehtäväänsä kisojen dopingvalvonnassa. Jos en väärin muista niin osa näytteistä tutkittiin kisojen aikana Suomeessa, joten WADAN mukaan mekään emme ole luotettava maa. Jos WADA ja KOK eivät pystyneet valvomaan dopingtestejä Venäjällä, niin miten pystyvät missään muuallakaan. Tämä osoittaa ettei WADAn ja KOKn herrat kykene hoitamaan tehtäviään vaan ovat vain turisteina kisapaikoilla, joten urheuiluherrat vaihtoon.

Toivottavasti syyttömät urheilijat pääsevät osallistumaan Rion olympilaisiin ja kollektiiviset rangaistukset jäävät urheilun saralla unholaan. Testattakoon kisoissa sitten vaikka kaikki urheilijat kansalaisuudesta riippumatta taistelussa dopingia vastaan.

Urheilu

Comments are closed.