Home > Yhteiskunta ja politiikka > Ihmisyyden arvo

Ihmisyyden arvo

kesäkuu 13th, 2017

Näennäissuivaitsevaiset ovat suureen ääneen huutamassa ihmisyyden arvoja, arvot jotka kohdentuvat maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden ihmisarvoon.  Kokonaan on unohdettu meidän omat heikompiosaiset; vammaiset, sairaat, työttömät, lapsiperheet, eläkeläiset sekä muuta syrjäytyneet. Kukaan ei kanna huolta heidän ihmisarvostaan eikä ihmisarvoisesta kohtelusta.

Pahimmillaan vanhusten ja vammaisten kohtelu ei täytä minkäälaisia kansainvälisiä ohjeita ja vaatimuksia. Hoito ei täytä minkäänlaisia inhimillisiä vaatimuksia, vaikka lain kirjain täyttyy. Tärkein tavoite on tehdä halvalla, laadulla ja palvelulla ei ole mitään väliä. Heillä ei ole minkäänlaista oikeutta edes omien asioiden hoitoon, tai edes asialliseen hoitoon hoitopaikoissa. Uskon että moni olisi tyytyväinen jos heillä olisi edes sama ihmisarvo kuin turvapaikanhakijoilla.

Myös 90-luvun alussa valuuttalainoihin sortuneita entisiä yrittäjiä on elinikäisessä velkavankeudessa, täysin vailla ihmisarvoa ja mahdollisuutta elää normaalia elämää. Ulosotto toimii täysin ulkomaisten perintäyhtiöiden voittojen keräämiseksi. Tärkeintä olisi saada Suomeenkin jenkeissä käytössä oleva henkilökohtainen konkurssikäsittely.

Pitkäaikaistyöttömien kyykyttäminen ja kaikenlaisten turhanpäiväisten kurssien ja käyntien tarkoitus on vain taata työtä tuottamattomaan paperienpyörittämiseen työvoimahallinnossa, ja todelliset toimenpiteet jää tekemättä. Pääpaino on saada työmarkkinoille ilmaisia tai halpoja työntekijöitä, ilman työntekijän turvaa.

Pienellä tuloilla kitkuttavat yksinyrittäjät ovat todellisia väliinputoajia, heillä ei ole minkäänlaista turvaverkkoa. Ensimmäinen ratkaisu olisi nostaa alvittoman toiminnan rajaa reilusti 40-50 tuhanteen euroon. Tällä saataisiin yksityissektoria palvelevia pienyrittäjiä, joilla on edes pieni mahdollisuus tulla toimeen.

Miksi poliitikot, virkamiehet ja muu eliitti kokee oikeutenaan ylenkatsoa omia heikompiosaisiamme, joilla ei ole minkäänlaista ihmisarvoa yhteiskunnassamme. Suureen ääneen huudetaan maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden ihmisarvon perään, katsokaa peiliin oletteko oikeasti suvaitsevaisia vai vain näennäissuvaitsevaisevia, jotka ovat suvaitsevaisia vain niille jotka ajattelevat samalla tavalla kuin te itse.

Yhteiskunta ja politiikka

Comments are closed.