Home > Turvapaikanhakijat, Yhteiskunta ja politiikka > Turvapaikkajärjestelmän järkeistäminen

Turvapaikkajärjestelmän järkeistäminen

elokuu 19th, 2017

Rajoja ei pidä laittaa kokonaan kiinni, mutta ei myöskään syytää rahaa hulluna. Tämä on minun ehdotus miten turvapaikkatoiminta pitäisi järjestää. Missään tapauksessa mikään ulkopuolinen taho ei saa hyötyä eikä rikastua yhteiskunnan varoilla. Tässä hallitukselle ja virkamiehille ratkaisuehdotus.

Turvapaikanhakijat majoitetaan kasarmi- ja leiriolosuhteisiin. Samat oikeudet ja velvollisuudet kuin on varusmiehillä. Ei vapaata kulkua kaupungilla, vaan paluu kasarmille viimeistään klo 21 ja oikeus iltavapaille vasta kun suomalaiset käytännöt ja säännöt on hallussa. Päivät menisivät koulutuksessa ja huoltotyössä. Ei muuta rahallista korvausta kuin varusmiehen päiväraha, ruoka ja vaatteet sekä varuskuntatason terveydenhoito.

Maahantulovaiheessa jokainen antaa sormaenjälkien lisäksi geeninäytteen, joita verrataan kansainvälisiin arkistoihin, näin varmistetaan ettei väärillä tiedoilla maahan yritä rikollista ainesta.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen hakija suljetaan kasarmiolosuhteisiin ilman käyntioikeutta ulkopuolella. Tämä on voimassa kunnes poistuu maasta tai valitusasteesta saadaa myönteinen turvapaikkapäätös.

Myönteisen turvapaikkapäätökset saaneet joutuisivat kolmen vuoden koulutukseen, niin yleiseen kuin ammatin päivittämiseen suomalaiseen yhteiskuntaan. Asuminen asuntoloissa (vrt. Opiskelija-asuntolat). Tulotaso opintotuen tasolla.

Kolmen vuoden koulutuksen jälkeen ovat valmiita työmarkkinoille ja karenssien jälkeen mahdollisesti työmarkkinatukea tai ilmaistöitä, kuten pitkäaikaistyöttömillekin. Toimeentulotuki vain perusturva, ei ylimääräistä harkinnanvaraista, jota ei kantasuomalaisetkaan saa.

Näin taataan että ne jotka oikeasti tarvitsevat turvapaikka erottuvat niistä jotka hakevat vain taloudellista hyvää. Tämä taso kelpaa niille jotka oikeasti tarvitsevat turvapaikkaa.

Turvapaikanhakijat, Yhteiskunta ja politiikka

Comments are closed.