Home > Yhteiskunta ja politiikka > Saadaanko nelosolutta kauppoihin vai ei?

Saadaanko nelosolutta kauppoihin vai ei?

joulukuu 15th, 2017

En ymmärrä miksi keskustellaan voidaanko myydä nelosolutta ruokakaupassa vai tuoko se lisää ongelmia. Lisääkö se alkoholin kulutusta? Ottamalla käyttöön jälleen porrastetut veroluokat oluille, asia ratkaistaa helpoiten.

Sallitaan A-olut kauppoihin, mutta korotetaan A-olueen verotusta, pitää kolmosolut nykyisessä ja laskea II-veroluokan verotusta. Näin pystytään ohjaamaan vahvoista oluista miedoimpiin oluisiin.

Jos suomalainen menee Alkoon, niin ei sieltä osteta sitä nelosolutta vaan kossua. Joten nelosoluen salliminen ruokakauppoihin saattaisi jopa vähentää vahvojen viinojen käyttöä. Nyt vahvat oluet ja viinakset haetaan baltiasta ja tuodaan autolastillinen joten sitä myös juodaan enemmän, kun löytyy kotoa eikä tarvitse lähteä kaupasta kantamaan.

Yhteiskunta ja politiikka

Comments are closed.