Home > Urheilu > R.I.P. Olympia-aate

R.I.P. Olympia-aate

joulukuu 15th, 2017

Urheilullinen olympia-aate on kuollut ja kuopattu. Tilalle on astunut politikka ja kaupallisuus. Venäjän sulkeminen kansakuntana ulos olympialaisista sotii kaikkea urheilullista olympiahenkeä vastaan.

Toivoisin että kansainvälisellä jääkiekkoliitolla olisi munaa ja he kieltäytyisivät osallistumasta ainakin kaikkien huippumaiden osalta kisoihin. Mutta uskoni oikeaan urheiluhenkeen on mennyt ja näin ei tule käymään.

Oikeasti toivon että KHL ei päästäisi pelaajiaa kisoihin, ja IIHF vaatisi että NHL joutuisi antamaan luvan pelaajille, koska jenkkien politiikkaahan tässä ajetaan. Tosin NHL pelaajien dopingtestit on vielä suurempi vitsi kuin venäläisten tai koko WADAn toiminta.

Jos halutaan oikeasti edesauttaa urheilua puhtaampaan suuntaan, niin oikea ratkaisu olisi että jokainen urheilija joka antaa positiivisen tuloksen, suljetaan ulos olympilaisista. Koskee tasa-arvoisesti kaikkia, niin venäläisiä ampumhiihtjiä, ukranalaisia painonnostajia, norjalaisia huulivoidetta tai astmalääkkeitä liian plajon käyttäneitä hiihtäjiä kuin yleisurheililevia jenkkiläisiä intohimoisia suutelijoita.

Urheilu

Comments are closed.