Home > Yhteiskunta ja politiikka > Ukrainan kriisi, länsimainen muisti pätkii

Ukrainan kriisi, länsimainen muisti pätkii

heinäkuu 11th, 2018

Länsimainen muisti on heikko ja hyvin valikoiva. Ukrainan kriisi ei alkanut Krimin valtauksesta vaan, länsimaiden tukemasta Kiovan vallankaappauksesta. Jossa vaaleilla valittu laillinen hallinto syrjäytettiin.

Suurin osa krimiläisistä halusi liittyä venäjän hallintoon eikä jäädä kiovan länsiukranailaisten hallintoon. Mutta länsimaatham eivät ole koskaan kannattaneet oikeata demokratiaa, vaan pitävät tärkeimpänä turvata länsimaisten suuryritysten taloudelliset intressit.

Ukraina ei ole ikinä ollut yhtenäisesti itsenäinen valtio, vaan jakaantunut 2-3 osaan. Jotta tilanne saadaan rauhoitettua maa on joko jaettava uudelleen tai aloitettava liittovaltiona, jossa alueilla on vahvat itsemääräämisoikeudet. Ja kun luottamus eri alueiden kesken kasvaa yhtenäisyys voidaan saavuttaa kymmenien tai satojen vuosien päästä.

Nyt on hyvinkin tärkeä hetki saada liennytystä aikaan jenkkien j venäläisten välillä. Tosiasioiden tunnustaminen auttaa monesti ongelmien ratkaisuun.

Yhteiskunta ja politiikka

Comments are closed.