Home > Yhteiskunta ja politiikka > Olethan vastuullinen mökkiläinen

Olethan vastuullinen mökkiläinen

maaliskuu 27th, 2020

Jos lähdet mökille, varaa jo lähtiessäsi mukaan kahden viikon tarvikkeet ja eväät sekä pysy mökillä se kaksi viikkoa. Jos saat sinä aikana oireita tai tunnet että sairastut, pakkaa tavarat ja palaa takaisin kotiin.

Myös oireettomat voivat tietämättään tartuttaa ja lieväoireiset voivat tartuttaa toisen vakaviin oireisiin. Maakuntien terveydenhoito ei todellakaan kestä ylimääräisiä asiakkaita näinä aikoina. Jos koet jo matkalla vaikka vain flunssaoireita, käänny takaisin.

Jos on käytävä joko matkalla tai perillä kaupoilla, älä mene koko perheen kanssa, vaan ainoastaan yksi aikuinen. Käytä suojaimia jos mahdollista tai pese ainakin kädet tai kaäytä käsidesiä sekä mennessäsi kauppaan että poistuessasi.

Kaupoissa käyntejä voisi porrastaa vaikka seuraavasti:
klo 8-12  Vanhukset ja riskiryhmäläiset
klo 12-18  Terveet paikalliset aikuiset, tai aikuiset jotka olleet paikkakunnalla jo kaksi viikkoa.
klo 18-21 Oireiset ja mahdolliset oireettomat kantajat

Kun olet ollut sen kaksi viikkkoa mökillä, voitaneen sinutkin laskea jo melkein paikalliseksi 😉

Jos olet vastuullinen mökkiläinen, minun puolestani tervetuloa maakuntiin. Jos olet vastuuton toivottavasti pysy kotikunnassasi. Kiitos.

Yhteiskunta ja politiikka

Comments are closed.