Home > Koronavirus > Pääministeri Sanna Marinin uhkapeli

Pääministeri Sanna Marinin uhkapeli

huhtikuu 4th, 2020

Osoittiko pääministeri Sanna Marin kokemattomuutensa näyttämälle keskisormea Niinistön ehdottamalle nyrkille. Presidentti Niinistö ehdotti ammattilaisten ryhmän perustamista, Marin vastasi perustamalla kriisiryhmän joka koostuu poliittisista virkamiehistä.

Luottamukseni eri ministereiden ja ministeriöiden poliittisia virkamiehiä kohtaa ei ole kovin vahva. Ryhmässä on parikymmentä poliittista virkamiestä, en usko että kykenevät tekemään nopeita päätöksiä ja ratkaisuja, kun kerran viisi ministeriäkään eivät siihen kykene. Lähes jokainen tiedotustilaisuuden alkaminen on venynyt, joka yleensä kertoo ettei asioista pystytä sopimaan, vaan käydään poliittista kädenvääntöä suljettujen ovien takana.

Hallitus on kuunnellut ainoastaan THL asiantuntijana, jolloin käytännössä THL johtaa koko kriisin hoitoa. Useat terveyden asiantuntijat ovat esittäneet hyviä ehdotuksia, mutta niitä ei ole kuunneltu. Myös maailmalta ei ole opittu mitään, eikä noteerata käytäntöjä joilla ongelma on saatu rajoitettua. Onko syytä kuunnella avoimin mielin eri asiantuntijoita.

Lentokentän ohjeistuksen puute on pahin virhe jota nykyhallinto on tehnyt. Sataman sulkeminen kesti lentokentän jälkeen pari viikkoa ja Ruotsin raja on vielä auki. Ei voi kovinkaan nopeasta reagoinnista syyttää. Väyrynenkään ei nukkunut kuin yön yli, Marinin hallitus nukkuu viikon pari ennen toimintaa.

Kun poliittinen vääntö eduskunnassa on loppunut, voisiko eduskunnasta lomauttaa vaikka puolet tai jopa 3/4 kansanedustajista. Myös ministereiden kaikki poliittiset avustajat ja ministeriöiden poliittiset virkamiehet voidaan lomauttaa. Ilman poliittista vääntöä tehdään vähemmän vahinkoa.

Pelaako Sanna Marin uhkapeliä kansalaisten hengillä? Jos kuoulleiden määrä jää muutamaan sataan, voi hän kerätä pisteitä vahvana johtajana. Mutta jos kuolleita on useampi sata tai lasketaan tuhansilla, niin virheitä on tehtyä paljon enemmänkin. Valitettavasti näistä virheistä suurimman vastuun kantaa juuri kansalaiset ja riskiryhmään kuuluvat.

Koronavirus

Comments are closed.