Home > Koronavirus > Jälleen älytön päätös, maahan kausityöntekijöitä

Jälleen älytön päätös, maahan kausityöntekijöitä

huhtikuu 7th, 2020

 

Maahan ei pidä näissä olosuhteissa tuoda yhtään kausityöntekijää eikä muitakaan ulkomaisia työntekijöitä. Riski on aivan liian suuri. Tämä kertoo vain poliitikkojen typeryydestä ja ajattelun keskittymisestä vain talouteen.

 

Ymmärrän hyvin että ruoka on saatava riittämään ja sato on saatava korjattua. Meillä on maassamme kuitenkin runsas reservi työttömiä ja työelämän ulkopuolella olevia. Poikkeustilanteessa maataloustyöt on hoivatyön lisäksi sellainen johon pitää voida velvoittaa kykeneviä työntekijöitä.

 

Meille tuli aikoinaan runsaasti turvapaikanhakijoita, joiden pitäisi jo olla kotoutuneen ja omata oikeuden työntekoon, jos ei ole niin myönnetään tilapäinen työlupa. Heidän lisäkseen on pitkäaikaistyöttömiä, joita voidaan osoittaa maataloustöihin sekä muihin yhteiskunnan määräämiin tärkeisiin töihin.

 

Nyt olisi erinomainen aika maakuntien ja kuntien aloittaa teiden ja rakennusten kunnostustyöt, korjausvelkaa on kertynyt runsaasti. Myös yrityksiä pitää voida velvoittaa osallistumaan kunnostustalkoisiin kohtuukorvauksella, varsinkin jos saavat valtiolta tukea yrityksen toimintaan.

 

On hölmöläisten hommaa jos maahan tuodaan kausityöntekijöitä aikana jolloin riski pandemian holtittomaan leviämiseen on suuri. Nyt tarvitaan järkeä päätöksen ja toimenpiteisiin.

Koronavirus

Comments are closed.