Home > Koronavirus > Mökkiläisiltä toivoisin vastuullisuutta

Mökkiläisiltä toivoisin vastuullisuutta

huhtikuu 14th, 2020

 

Riskiryhmään kuuluvana toivoisin mökkiläisiltä vastuullisuutta tullessaan mökkikuntiin. Nyt kun rajat ovat aukeamassa, riski taudin leviämiseen maakuntiin kasvaa suuresti. Maakuntien sairaanhoitopaikat ovat minimaaliset verrattuna Uudenmaan sairaanhoitoon.

Tullessanne mökille olkaa ensimmäiset kaksi viikkoa karanteenissa varmuuden vuoksi. Tuokaa kahden viikon tarvikkeet tullessanne. Kahden viikon jälkeen olette jo melkein paikallisia ja voitte turvallisesti liikkua, mikäli oireita ei ole ilmennyt.

Monissa mökkikunnissa riskiryhmäläisten osuus on kolmannes, siihen kun lisätään perheenjäsenet ja hoivatyössä olevat, niin osuus ylittää puolet.

Viranomaisten suositus jossa riskiryhmäläiset kävisivät kaupassa ensimmäisen tunnin aikana, on naurettava. Minusta olisi hyvä jaksottaa kaupassa ja asioilla käynnit seuraavasti

  • klo 8-12 Riskiryhmään kuuluvat ja heidän omaiset sekä hoivatyössä olevat.
  • klo 12-18 Terveet ja oireettomat paikalliset tai kahden viikon karanteenin jälkeen mökkeilijät ja ulkomailta tulleet.
  •  klo 18 jälkeen alle kaksi viikkoa mökillä olleet sekä muut karanteeniin asetetut mahdolliset kantajat jos on pakottava tarve hankinnoille.

Näin meistä jokaisella on mahdollisuus asioiden hoitoon ja kaupassa käyntiin. Jos on mahdollista niin kasvosuojien ja käsineiden käyttö on suotavaa. Toivottavasti niitä saadaan maahamme tarpeeksi ja nopeasti, myös sairaaloiden ulkopuolelle. Muistakaa myös turvaväli, niin kassajonossa kuin tavaroita pakatessa.

Me jokainen olemme vastuussa omasta toiminnastamme ja toivon että tilanteen rauhoituttua jokainen meistä voi katsoa peiliin ja todeta tehneensä parhaansa ja olleen vastuullinen kansalainen.

Koronavirus

Comments are closed.