Home > Koronavirus > Nopeaa toimintaa väärällä hetkellä

Nopeaa toimintaa väärällä hetkellä

huhtikuu 16th, 2020

Uudenmaan rajat avattiin ja eristys purettiin, kuten oli odotettavissa. Hallitus joka on lähes aina vitkastellut ja hidastellut kun olisi tarvinnut tehdä nopeita päätöksiä. Nyt tehtiin liiankin nopeasti, kun olisi pitänyt alkuperäisen mukaan purkaa sunnuntain jälkeen.

 

Nyt nopealla päätöksellä evättiin maakuntien riskiryhmiltä mahdollisuus hoitaa tarvittavia käyntejä kaupoissa ja muissa palveluissa. Kun jokainen jo pääministerin kannanotoista osasi odottaa että eristys puretaan, mutta jokainen odotti että vasta maanantaina.

 

Toki hallitus esittää vahvan suosituksen että pysytään kotona eikä lähdetä mökille. Jos lähdetään mökille, niin ei mennä kylille asioille, jos sairastutaan niin lähdetään heti kotiin. Osa tietenkin toimii näin, mutta mukana on useampikin jotka jo jonottivat että pääsevät heti kun raja aukeaa lähtemään Uudeltamaalta.

 

Hurskastelevasti todetaan että riskiryhmäläisiä ja ikääntyneitä on ohjeistettu pysymään kotona neljän seinän sisällä, pahimmillaan jopa jouluun asti. Nyt sitten vapaa liikkuminen asetetaan etusijalle verrattuna elossa pysymiseen.

 

Perustellaan että perustuslain mukaan ei ole mahdollista jatkaa. Jos näin on, niin valmiuslaki on erittäin huonosti valmisteltu ja tehty. Liikkumisen rajoituksen olisi pitänyt olla tiedossa ole toimenpide, niin on lähes joka maassa jouduttu tekemään.

 

Toivottavasti mökkiläiset ovat vastuullisesti sen pari viikkoa mökillä ja vasta sitten lähtevät mökille. Toivoisin viranomaisilta ohjeistusta jossa koko aamupäivä (klo 8-12) varattaisiin ikääntyneille ja riskiryhmäläisille, asioiden hoitamiseen

Koronavirus

Comments are closed.