Home > Koronavirus > Koulujen avaaminen ei ole järkevää vielä

Koulujen avaaminen ei ole järkevää vielä

huhtikuu 21st, 2020

Suomessa koronapandemia on vasta nousevassa vaiheessa, tilanne ei vielä ole järkevä rajoitusten purkamiseen. Kouluja ei ole syytä enää avata tänä keväänä. Käytännössä arvosanat on monille jo pääsääntöisesti jaettu, pois lukien päättyvät ammattiopinnot.

Normaalisti juuri koululaiset ovat ryhmä joka eniten levittää räkäflunssaa, vatsatautia ja vatsatautia. Niitä on tänä keväänä ollut liikkeellä normaalia vähemmän. Vaikka lapset korona oireet ovat lieviä tai oireettomia, niin he kuitenkin levittävät tautia.

Kun etäopiskelua jatketaan lukukauden loppuun, niin lasten ja nuorten tapaaminen koulussa tapahtuu vasta syksyllä, jolloin on mahdollista että lapsilla on mahdollisuus tavata isovanhempia heti kesän alussa. Jos koulut avataan, niin tämä ei ole mahdollista.

Jos päättyvien opintojen takia on järjestettävä loppukokeita tai näyttökokeita. Ne voidaan järjestää pienissä ryhmissä (1+9) samassa luokassa. Myös suusuoja jaettaisiin kaikille kokeisiin osallistujille, jolloin mahdollinen kantaja ei tartuta muita.

Koronavirus

Comments are closed.