Home > Koronavirus > Katsastusajan siirtoa ei esitetty

Katsastusajan siirtoa ei esitetty

huhtikuu 27th, 2020

Liikenneministeriö valmmisteli katsastuajan siirtoa koronan takia. Liikenneturva ja katsastusketjut vastustivat katsastusken siirtoa syksyyn.

Nyt on useammalta riskiryhmään kuuluvalta jäänyt auto katsastamatta ajallaan, kun varmaksi odotettu esitys vedettiinkin pois eikä eduskunta saanut edes päättää asiasta.

Liikenneturvallisuuteen muutaman kuukauden lisäajalla ei käytännössä olisi ollut merkitystä, kun autot on kuitenkin vuosi aikaisemmin katsastettu.

Katsastustomipaikat olisivat selvinneet hyvin tekemällä tarjouksen kesäajan katsastamiseen, jolloin olisi vältetty ruuhka syksyllä.

Odotan että katsastustoimipaikat veloituksetta noutavat auton katsastukseen ja  jos korjauskehotus niin palauttavat korjaamolla ja jos hyväksytty niin asiakkaan kotiin.

Miten liikenneministeriö turvaa riskiryhmään kuuluvien henkilöiden turvallisen katsastuksen?

Miten liikenneministeriö korjaa katsastusaikojen umpeutumisen sinä aikana kun asiaa on uutisoitu varmana toimenpiteenä, vielä 15.4. ja kuulemisen jälkeen 16.4. esityksestä jätettiin kysenein kohta pois. Tässäkään asiassa riskiryhmäläisiä ei kuunneltu, vain yrityksiä.

Koronavirus

Comments are closed.