Home > Koronavirus > Vaaralliset virkamiehet

Vaaralliset virkamiehet

toukokuu 30th, 2020

Onko syytä luopua poliittisista virkanimityksistä ja siirtyä valitsemaan soveltuvuuden ja älykkyyden mukaan korkeat virkamiehet. Tai luopua kokonaan poliittisista virkamiehistä, kuten kansliapäälliköistä.

Pahin esimerkki on ollut nyt koronakriisin aikana STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila. En ole koko kriisin aikana kuullut yhtään ainoata älykästä mielipidettä ja lausahdusta. Päinvastoin pidän oikeutenani kutsua häntä jopa tyhmäksi, kunnes toisin todistetaan.

STM ja varsinkin Varhila on tarkoituksella tilannut tutkimuksia aivan vääristä lähtökohdista, jolloin tutkimustulokset saadaan näyttämään juuri halutuilta. Parhaiten tämä näkyy koskien kasvomaskeja, eivät suojaa käyttäjäänsä, jokainenhan sen tietää.

Kansainvälisissä tutkimuksissa kasvomaskien käytön on todettu juuri estävän tautia leviämästä. Suomi on ainoa maa joka painottaa ettei suojasta ole hyötyä. Paras suojaus on silloin kun kaikki käyttävät, eli on määrätty kasvomaskipakko esim. kauppoihin ja julkisiin liikennevälineisiin.

Mikäli tämä tutkimustulos olisi oikein, niin sehän tarkoittaa ettei hoivakodeissa ja sairaanhoidossa tarvitse käyttää suojaimia, koska ne eivät suojaa. Jos vedotaan siihen ettei maskeja osata käyttää oikein, niin on jo valmiita opastusvideoita maskien oikeasta käytöstä. Miksi ammattilaisille suunnattuja opastusvideoita ei voida käyttää kansalaisille? Erityisryhmille pitäisi jakaa apteekkien ja terveyskeskuksien kautta maskeja, jotka sopivat sairaille. Jakoperusteet voidaan tehdä KELA-korttien mukaan.

Mutta kun STM on töpeksinyt kasvomaskien kanssa koko kriisin ajan ja niitä ei ole saatavilla, niin nyt peitellään vanhoja virheitä tekemällä uusia tutkimuksia, joiden lähtökohtana on virheiden peittely eikä kansan terveyden suojelu.

Toivottavasti päättäjät käyttävät nyt järkeä eivätkä perusta päätöksiään pelkästään STM:n tilaamiin tutkimuksiin, joiden lähtökohta on jo täysin väärä ja tarkoituksellinen. Myös Kansliapäällikkö Varhilan siirtäminen muihin tehtäviin ja toiminnan tutkiminen olisi syytä aloittaa jo pikaisesti, jolloin olisi edes pieni mahdollisuus suojella kansakunnan terveyttä ja varsinkin riskiryhmien.

Meidän onneksemme maamme on harvaanasuttu, joka on ollut paras suoja tartuntoja vastaan. Mutta sitä ei voida laskea Varhilan aikaansaamaksi.

Koronavirus

Comments are closed.