Home > Koronavirus > Rajoituksien höllentäminen, oliko virheliike?

Rajoituksien höllentäminen, oliko virheliike?

syyskuu 10th, 2020

Heinä-elokuussa rajoituksia ja suosituksia höllennettiin. Ravintolat saivat pitää ovensa auki normaalisti ja matkustusrajoituksia purettiin. Koulut avattiin normaalisti ja etätyösuositus purettiin sekä yleisötapahtumat sallittiin. Mutta oliko ratkaisut vääriä, koska maailmalla nähtiin jo tilanteen paheneminen.

Kasvomaskien käyttöä vain suositellaan julkisessa liikenteessä ja isoissa tapahtumissa, mutta se on vapaaehtoista. Maskien teho perustuisi kuitenkin siihen että kaikki käyttävät ja näin ehkäisevät taudin levittämisen ollessaaan oireettomia taudin levittäjiä. Miksi VR ei järjestä eri vaunuja maskillisille ja maskittomille, se olisi helppo järjestää.

Suuri määrä taudinkantajia maahan saapui vierastyöläisten mukana, ja monet vielä matkasivat julkisilla kulkuvälineillä läpi koko maan. Mutta rajoja ei suljeta, koska tarvitaan halpatyövoimaa ja turisteja. Myös kansalaisten on päästävä matkustamaan ulkomaille, koska heillä on oikeus. Jos maahantuleva turisti tai suomen kansalainen kieltäytyy testistä tai ei pysty esittämään luotettavaa testitulosta, silloin maahantulo pitäisi estää ja oman maan kansalaiset laittaa pakkokaranteeniin, vaikka putkatiloihin.

On väärin että Kela maksaa karanteenikorvauksia henkilöille jotka omalla toiminnallaan ovat altistaneet itsensä koronalle. Jos on varaa matkustaa, on varaa myös olla omalla kustannuksella kaksi viikko karanteenissa. Miksi kela ei näissä päätöksissä käytän heille ominaistaan luovaa kykyä olla korvaamatta.

Nyt tauti leviää erittäin paljon ravintoloiden kautta. Onko syytä palata tiukempiin rajoituksiin aukiolojen suhteen (esim. kiinni viimeistään klo 01 yöllä) ja myös rajoittaa asiakaspaikat puoleen normaalista.

Jos ravintolassa kävijät olisivat vastuuntuntoisia, he käyttäisivät kasvomaskeja kaikkialla julkisilla paikoilla, myös kaupoissa. Portsarit voisivat lyödä kaikkien ravintolassa kävijöiden poskeen tai otsaan leiman joka pysyisi sen pari viikkoa. Näin jokaisella jolla on leima, niin velvoitetaan sakon uhalla käyttämään maskia.

Vedotaan että talous ei kestä jos palveluita suljetaan, mutta tähän tilanteeseen on pakko sopeutua ja pääpainon on oltava taudin leviämisen rajoittamisessa ei taloudessa. Nyt suurin osa tartunnan saaneista on nuoria ja hyväkuntoisia ja tautia on heillä yleensä melko lievä. Mutta he kuitenkin levittävät tautia ja vaarassa on juuri riskiryhmät.

Vai onko tarkoituksena saada mahdollisimman paljon tuottamattomia sairaita ja vanhuksia kuolemaan? Pääasia ettei nuoret ja terveet tunne että heidän elämäänsä rajoitetaan. Hallitus on siirtänyt vastuun viranomaisille, mutta vetelevät naruista ja pesevät kätensä asioiden virallisesta hoidosta.

Koronavirus

Comments are closed.