Home > Yhteiskunta ja politiikka > Puolueellista demokratiaa

Puolueellista demokratiaa

helmikuu 14th, 2021

Länsimaiden suhtautuminen demokratiaan on melko kapea-alaista. Myös tiedotusvälineiden uutisointi on erittäin puolueellista. Tiedotusvälineiden tarkoitus on esittää uutiset, ottamatta kantaa. Mutta journalismihan on kuollut ja kuopattu ja aikoja sitten.

Venäjän ja Valko-venäjän on annettava opposition vapaasti mellakoida ja osoittaa mieltään hallintoa vastaan. Hallintoa joka on kuitenkin vaaleilla valittu.

Espanjan toimintaan Katalonian vaaleilla valittua paikallisjohtoa on saanut vapaasti pidättää ja tuomita sekä kieltää mielenosoitukset. Mutta Venäjän pitää vapauttaa oppositiojohtaja, joka kärsii tuomiota ehdonalaistuomion rikkomisesta.

Tähän aikaan kaikkien jotka masinoivat ja yllyttävät kannattajiaan mielenosoituksiin pitäisi asettaa syytteeseen. Nyt ainoa poliitikko jota ollaan ajamassa syytteeseen on Trump. Minunsta Navalnyin toiminta ei ero mitenkään Trumpin toiminnasta.

USAn postiäänestystä on arvosteltu 60-luvulta lähtien, hävinnyt osapuoli on jokaisten vaalien jälkeen esittänyt että vaalivilpilä voitto on saatu. Samaa demokraatit veti koko neljä vuotta Trumpin valinnan jälkeen. Ehkä pahin roisto jenkeissä on Nancy Pelosi jonka masinoima poliittinen ajojahti Trumpia kohtaan halvaannutti koko maan toiminnan.

Navalnyi olisi itse pystynyt vaikuttamaan asiaan ilmoittautumalla Venäjän suurlähetystössä sairaalasta pääsyn jälkeen. Mutta ei toiminut niin ja itse tiesi että joutuu vankilaan palattuaan Venäjälle. Aivan kuin tarkoituksella hakisi kannatusta juuri tuomioilla. Ilman tuomioita kukaan ei edes noteeraisi häntä vakavasti.

Nyt demokraateilla olisi mahdollisuus korjata postiäänestyksen heikkoudet sekä rakentaa yhteistyötä ja koota maa yhtenäiseksi, mutta ei, päinvastoin ollaan jakamasta vielä pahemmin kahtia. Jenkeissä toiminta ei eroa, oli vallassa demokraatit tai repulikaanit. Valta on poliitikoilla ja heidän taustavoimilla ei kansalla.

Kataloniassa itsenäisyyspuolueeille on menossa yhteensä 74 jaossa olevista 135:stä alueparlamentin paikasta. Itsenäisyyspuolueista ERC sai yhteensä 33 paikkaa, JxCat 32 ja radikaali CUP 9. Sosialisteille on menossa yhteensä 33 paikkaa.

Tilanne Kataloniassa tuskin tulee rauhoittumaan uusien vaalienkaan jälkeen. Maanpaossa oleva entisen aluejohtaja Carles Puigdemontin perustama JxCat ajaa jyrkempää linjaa. ERC on valmis kompromisseihin itsenäisyyden ajamisessa.

Nyt EU:lla olisi mahdollisuus osoittaa kantansa demokratialle ja vaatia Espanjan hallitusta vapauttamaan kaikki vangitsemansa Katalonian poliittikot.

Yhteiskunta ja politiikka

Comments are closed.