Home > Ukrainan kriisi > Sapelinkalistelua molemminpuolin

Sapelinkalistelua molemminpuolin

helmikuu 14th, 2022

Millä keinoin läsimaat ja Venäjä pääsevät rauhanomaiseen ratkaisuun Ukrainan kriisissä. Länsimaat pelkäävät Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja Venjä pelkää ydinaseiden sijoittamista Ukrainaan sekä ukrainalaisten hyökkäämistä itä’ukrainalaisten alueelle.

Tärkeintä olisi ymmärtää että molemminpuolinen luottamuspula on vallitseva. Ajatusmaailmaa olisi laajentteva ja ymmärrettävä myös vastapuolen pelot ja huolenaiheet. Sapelien kalistelu on molemminpuolista. Sotaharjoituksia on Venäjällä Ukrainan rajalla ja Valko-Venäjällä. Mutta samaan aikaan NATOn harjoituksia on Norjassa, Virossa ja Ukrainassa omat.

Ensimmäisenä on sopia joukkojen vetämisestä molemminpuolisesti sekä palata neuvottelupöytään. Maailmanlaajuinen liennytys on saatava jälleen käyntiin.

Euroopan valtioiden olisi syytä rajoittaa NATOn toimintaa Euroopassa. Jos Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä syttyy sota, se käydään Euroopan maaperällä ja Eurooppa on suurin kärsijä.

Yhdysvalloissa poliittisen eliitin taustajoukot on ollut kautta aikojen sotahulluja. Jos Trumpista ei ollut mitään muuta hyvää sanottavaa kuin että hän ei ollut sotahullu ja pyrki liennyttämään. On myös pelättävä että onko Venäjällä Putinin jälkeen vallassa todellinen kansallismielinen sotahullu.

Tärkeintä on muistaa että sotaan tarvitaan aina kaksi osapuolta, joista toinen on yleensä se joka käyttää häikäilemättä valtaa ja toinen kokee että alistetaan.

Ukrainan kriisi

Comments are closed.