Home > Mäntyharju > Edullisin tarjous hylättiin tarjouspyynnön vastaisena

Edullisin tarjous hylättiin tarjouspyynnön vastaisena

syyskuu 28th, 2012

Minusta Pitäjänuutisten otsikko ”Edullisin rakentaja hylättiin” oli pielessä… hylkäyshän ei johtunut edullisuudesta, vaan siitä että tarjous oli tarjouspyynnön vastainen. Jos tarjouspyynnön vastainen tarjous olisi voittanut, se olisi avannut mahdollisuuden kahdelle muulle valittamiseen ja niihin olisi ollut niin selkeät perusteet. Nyt jutusta saa sen käsityksen että Suutarisen tarjous olisi ollut mukana ja silti hylätty.

Hankintalain mukaan tilanne on selkeä, tarjouspyynnön vastaiset tarjoukset on hylättävä. On väärä osoite etsiä syyllistä kunnan päättäjistä tai virkamiehistä. Oikea syyllinen löytyy tarjouksen tekijästä, sillä ei ole merkitystä onko virhe ollut huolimattomuutta vai tarkoituksellista jolla hinta on saatu kilpailukykyiseksi.

Koska tarjouksia ei oikeasti voi verrata jos ne eivät ole tarjouspyynnön mukaisia, silloinhan on vielä vaara että rakennuskustannuksiin olisi tullut rakennusaikaisia lisäkustannuksia joko rakentamisesta suunnitelmien mukaan tai suunnitelmien muuttamisesta rakennusurakan mukaiseksi … Käsittääkseni nykyään pitää kaikki muutokset muuttaa myös suunnitelmiin, enää ei riitä klubiaskin kanteen tehty hahmotelma.

Jari Nykänen
Kunnallisvaaliehdokas (PS)

Mäntyharju

Comments are closed.